Вірменський Катнаунц святковий великодній пиріг

«КАТНАУНЦ» – це святковий великодній пиріг з … якої кухні? Як думаєте?) Трохи відійшла від оригінального рецепту і додала горіхи і родзинки. У готовий вінок покладіть яйця. Вірменський Катнаунц святковий великодній пиріг простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

🔸тепле молоко – 300 мл
🔸дріжджі – 7 р
🔸цукор – 100 г
🔸вершкове масло – 50 г
🔸рослинна олія – 30 мл
🔸сіль – щіпка
🔸яйце – 1 шт + жовток для змазування
🔸борошно ~ 600 р
🔸родзинки/цукати – 150 г (за бажанням)
🔸волоські горіхи (за бажанням)

Вірменський Катнаунц святковий великодній пиріг покроковий рецепт

1. В тепле молоко всипте дріжджі, цукор, перемішайте, залиште на 15 хвилин. Родзинки замочити в окропі на 5 хвилин, промийте і просушіть. Горіхи подрібніть. Додайте в тісто інші ингредиенты.
2. Змастіть ємність маслом, викладіть тісто, накрийте плівкою або рушником і приберіть в тепле місце на 2 години (наприклад, в духовку при 35 С). Розділіть тісто на три рівні частини, сформуйте довгі ковбаски і сплетіть косичку.
3. Перекладіть тісто на деко, змастіть жовтком, посипте кунжутом і накрийте плівкою. Дайте постояти ще 20 хвилин. Відправте в духовку і випікайте ~ 25 хвилин! (не пересушите) при 190 С.