Вірменський лаваш в тандирі простий рецепт. Вірменський лаваш найсмачніший, а спекла моя 75 річна бабуся, стала смачніше, згодні😻? Що таке вірменський лаваш, знають всі. Дуже тонкий, смачний (якщо справжній), універсальний. У нього можна загорнути все, що завгодно – у Вірменії так і робиться. В лаваш загортається все, що є смачного на столі, а потім цей брдуч(рулет) з апетитом з’їдається.
Інгредієнти
2 кг борошна (я напишу рецепт менше кількістю , ви потім можете змінювати пропорції)
Сіль 2-3 год/л( за смаком)
Теплу воду- 1 л (але буде правильно, якщо визначитеся, по консистенції тесту.
40г дріжджі
Від цього пропорцій виходить 8-10 лавашів
Вірменський лаваш в тандирі покроковий рецепт
1. У борошно додаємо поступово, теплу воду, замішуємо. Замішуємо до однорідності, потім руки замочуємо і продовжуємо замішувати мінімум хвилин 15-20. Робимо колобки, закриємо рушником і залишаємо хвилин 20-30. Потім розігріваємо наш тандир і починається мій улюблений процесс.
2. Коли тандирна піч вдосталь розігріється, пора зайнятися заздалегідь підготовленими кульками з тіста. Розкачати порційне тісто качалкою. Покласти на об’ємну дерев’яну дощечку овальної форми. Перенести розкачане тісто на стінки тандыра.
3. Для цього в одне різке рух слід прибити по стінці дощечки, попередньо забезпечуючи миттєвий контакт з рукою. Так колобки тесту легко закріплюються на стенках.
4. Пару хвилин і наш смачний хліб вже готовий 😍. Хрусткий хліб знімаємо з тандира, кладемо смачний сир, зелені саме від вашого городу, робимо брдуч і насолоджуємося 🤤
Відео рецепт 👇