Вялені сливи на зиму в банках у електросушарці

Як зробити В’ялені сливи на зиму в банках у електросушарці в домашніх умовах простий рецепт 😋 Уявіть запах підсмаженого тосту, намазаний сиром філадельфія, на який лягають в’ялені сливи, масло з них стікає і обволікає хліб, з’єднуючись в ароматний тандем, який підкріплює келишок білого сухого 🤤 Якщо ви відчули аромат або навіть почули хрускіт, то швидше читайте рецепт і вперед за сливами – взимку готова приймати подяки 😁

Інгредієнти

1 кг свіжої сливи
суміш з цукру, солі, прованських або італійських трав і гранульованого часничку (все на око)

В’ялені сливи на зиму в банках у електросушарці покроковий рецепт

1. Посипати половинки слив сумішшю з цукру, солі, прованських або італійських трав і гранульованого часничку (все на око). Завантажити в сушарку і забути про них майже на добу (у мене 8 піддонів). З 1 кг свіжої сливи виходить готова 350граммовая, добре утрамбована баночка.

2. Скласти в скляні баночки і залити оливковою або рослинним маслом без запаху. Далі, з мого досвіду, готові банки накрити кришками, але не закручувати, відправити в розігріту до 160-180°духовку на 30 хвилин, показник що їх пора діставати – повинні бути трохи підняті кришки (може трохи 🤏🏻 вийти через верх масло).

3. Далі дістати з духовки і додати по кавовій ложечці оцту (9%) Закрутити, перевернути і укутати до повного остывания.

4. Навіщо я це зробила ? Для того, щоб зберігати без холодильника.