В’ялені сливи з часником і прованськими травами в олії на зиму в духовці простий рецепт домашній. Дуже ароматна, небанальна закуска. Можна подати до м’яса, додати в салат або покласти на бутерброд з м’яким сиром.
Інгредієнти
Свіжі сливи
свіжий часник, сіль, свіжозмелену чорний перець, свіжий розмарин, прованські трави
оливкова олія
В’ялені сливи з часником і прованськими травами в олії на зиму покроковий рецепт
1. Свіжі сливи розрізаємо на половинки / четвертинки, кладемо в сушарку або в духовку з конвекцією. Підсушуємо на 70 градусах 12-16 годин. Сливи повинні залишитися м’які (як чорнослив).
2. Складаємо їх в невеликі чисті банки (можна простерилізувати), додаємо шарами свіжий часник, сіль, свіжозмелену чорний перець, свіжий розмарин, прованські травы.
3. В ковшике підігріваємо олію. Воно повинно бути гарячим, але не кипіти. Заливаємо сливи, щоб масло повністю покривало вміст банки, закриваємо кришкою і даємо остыть.
4. Даємо настоятися. Олія потім теж можна використовувати в салати і заправки. Воно стає смачним і ароматным.