Несолодкий варіант, який може виступати як самостійна закуска або стати гідним акомпанементом до птиці —качка, індичка, перепілка і навіть курка заграють новими фарбами.⠀Як зробити В’ялені сливи з часником і травами в олії в духовці на зиму в домашніх умовах рецепт простий. Рецепт простий, процес підготовки займе не більше 15 хвилин, але от на те, щоб довести сливи до потрібної кондиції потрібно більше 3 годин в духовці при низькій температурі.⠀
Інгредієнти
1 кг м’ясистих злив⠀
2-3 ст. л. оливкової олії⠀
морська сіль (краще з млина)⠀
1-2 зубчики часнику (за бажанням)⠀
2-3 гілочки чебрецю/розмарину (за бажанням)⠀
лист пергаменту⠀
⠀
+ароматна оливкова олія якщо плануєте тривалий зберігання⠀
В’ялені сливи з часником і травами в духовці в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Сливи помити, просушити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Скласти в миску, залити оливковою олією, додати сіль/трави/часник і акуратно перемішати. Залишити на 10-15 хвилин і ще раз перемішати.⠀ ⠀ Деко застелити пергаментом, викласти сливи шкіркою вниз, зверху полити у мисці маслом + можна змастити для рівномірності силіконової пензлем.⠀ ⠀ Запікати в духовці при температурі 90-100 градусів (режим конвекція) протягом 3 годин (можна і довше – залежить від бажаної консистенції). ⠀ ⠀
2. Апгрейд і нюанси.⠀ Через пару годин сливи будуть вже досить м’які, але чим довше вони проведуть в духовці, тим менше в них залишиться вологи і вони стануть більш карамелізованими. Також час приготування залежить від сорту і стиглості злив.⠀ ⠀ Готові в’ялені сливи зберігаються в холодильнику до 5 днів, але їх можна⠀розкласти в стерилізовані банки і залити ароматним оливковою олією, щоб розтягнути задоволення на довгі зимові вечори.⠀ ⠀
3. Якщо часу немає, то сливи можна запекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин і подавати відразу як гарячий гарнір до птиці.⠀ ⠀ Є і солодка варіація цієї страви, коли замість трав і солі сливи присипають тростинним цукром. Але це вже інша історія…⠀
Відео рецепт 👇