Вялені сливи з часником і травами в духовці в домашніх умовах

Несолодкий варіант, який може виступати як самостійна закуска або стати гідним акомпанементом до птиці —качка, індичка, перепілка і навіть курка заграють новими фарбами.⁣⁣⠀Як зробити В’ялені сливи з часником і травами в олії в духовці на зиму в домашніх умовах рецепт простий. Рецепт простий, процес підготовки займе не більше 15 хвилин, але от на те, щоб довести сливи до потрібної кондиції потрібно більше 3 годин в духовці при низькій температурі.⁣⁣⠀

Інгредієнти

1 кг м’ясистих злив⁣⁣⠀
2-3 ст. л. оливкової олії⁣⁣⠀
морська сіль (краще з млина)⁣⁣⠀
1-2 зубчики часнику (за бажанням)⁣⁣⠀
2-3 гілочки чебрецю/розмарину (за бажанням)⁣⁣⠀
лист пергаменту⁣⁣⠀
⁣⁣⠀
+ароматна оливкова олія якщо плануєте тривалий зберігання⁣⁣⠀

В’ялені сливи з часником і травами в духовці в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Сливи помити, просушити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Скласти в миску, залити оливковою олією, додати сіль/трави/часник і акуратно перемішати. Залишити на 10-15 хвилин і ще раз перемішати.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Деко застелити пергаментом, викласти сливи шкіркою вниз, зверху полити у мисці маслом + можна змастити для рівномірності силіконової пензлем.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Запікати в духовці при температурі 90-100 градусів (режим конвекція) протягом 3 годин (можна і довше – залежить від бажаної консистенції). ⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀

2. Апгрейд і нюанси.⁣⁣⠀ Через пару годин сливи будуть вже досить м’які, але чим довше вони проведуть в духовці, тим менше в них залишиться вологи і вони стануть більш карамелізованими. Також час приготування залежить від сорту і стиглості злив.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Готові в’ялені сливи зберігаються в холодильнику до 5 днів, але їх можна⠀розкласти в стерилізовані банки і залити ароматним оливковою олією, щоб розтягнути задоволення на довгі зимові вечори.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀

3. Якщо часу немає, то сливи можна запекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин і подавати відразу як гарячий гарнір до птиці.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Є і солодка варіація цієї страви, коли замість трав і солі сливи присипають тростинним цукром. Але це вже інша історія…⁣⁣⠀

Відео рецепт 👇