Як смачно зробити В’єтнамські рисові млинці «нем» простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. «Нем», у перекладі із в’єтнамського означає «млинець».
Інгредієнти
Рисовий папір — 1 пачка (10 аркушів);
Для фаршу:
Фарш свинина-яловичина — 250 г;
Локшина фунчоза — 50 г;
Яйце куряче — 1 шт;
Цибуля ріпчаста — 1 шт;
Морква — 1 шт;
Селера кореневої — 80 г;
Гриби шиітаке — 6 шт;
Коріандр мелений — 1/2 ч. л.;
Чорний мелений перець — 1/3 ч. л.;
часник Сушений — 1/2 ч. л.;
Сушений імбир — 1/2 ч. л.;
Сіль — від 1/2 ч. л., далі за смаком.
В’єтнамські рисові млинці «нем» покроковий рецепт
1. Фунчозу помістити в миску, залити холодною водою на 15 хвилин. Злити воду і нарізати соломкою 3-4 см завдовжки. Цибулю нарізати пір’ям, тонкими скибочками. Моркву і селеру нарізати, як на морква по-корейськи, тонкою соломкою. Гриби, якщо вони сушені, замочити в невеликій кількості холодної води, дати постояти поки вони не стануть м’якими. Гриби нарізати тонкою соломкою. ⠀ У мисці змішати фарш, морква, цибуля, селера, гриби, фунчозу, яйце і спеції до однорідної маси. Дати постояти фаршу хвилин 10-15. ⠀
2. Намочити кулінарне рушник, розстелити на робочій поверхні. ⠀ В плоску тарілку за розміром млинчиків, налити воду, додати 1 ч. л. цукру, розчинити (це зазвичай робиться для утворення рум’яної скоринки під час смаження). Кожну заготовку акуратно і повністю занурити у воду на одну хвилину. Перекласти вологу заготовку на рушник, викласти порцію начинки, загорнути в щільний згорток, як показано на відео. ⠀
3. У сотейнику розігріти олію таку кількість, щоб воно повністю покривало млинці, до температури близько 170°С. Обсмажити млинці, намагаючись щоб вони не злиплися один з одним, близько 4 хвилин. ⠀ Вийняти млинці, перекласти на паперовий рушник, дати їм трохи охолонути протягом 10-15 хвилин і знову занурити в гарячу олію (180-185°С) на півтори хвилини, для того щоб млинці стали рум’яними і хрусткими. ⠀
4. Готові млинці знову викласти на паперові серветки для видалення залишків олії. ⠀ Я подаю хрусткі млинці з соусом «світ чилі». У результаті виходить смачна, ніжна закуска. ⠀ Готуйте із задоволенням!
Відео рецепт 👇