Яблучне пюре на зиму без стерилізації домашнє

Як зробити яблучне пюре на зиму без стерилізації домашнє рецепт простий. Смачна заготівля на зиму яблучне пюре! Подивіться яке воно однорідне красиве, вийшла дуже густа! Подивіться яке густе, смачне, корисне можна не тільки дорослим, але й дітям. Така смакота не відмовляйте собі в задоволенні готується швидко і дуже просто. Поїхали!

Інгредієнти

Яблука очищені 3 кг
Цукор 150 – 200 гр
Вода 300 мл л.
Лимонна кислота 0,5 ч. л.
Вихід 2,5-3 літри.

Яблучне пюре на зиму без стерилізації домашнє покроковий рецепт

1. Яблука добре промила нарізаю невеликими шматочками навіть шкірку не знімаю! Найголовніше щоб яблука були свіжі, соковиті і ароматні. В тазик наливаючи склянку води, точна кількість як зазвичай дивимося під відео. Посуд беремо об’ємну, включаю вогонь вище середнього прям на 3 поставлю і дам закипіти нашим яблук. Роблю під кришку щоб швидше справа йшла. 20 хвилин у мене варилися яблука до закипання.

Пару раз я їх перемішала і дивіться в якому вигляді вони знаходяться. Яблука подвялі, зменшилися в обсязі, перемешаю їх, накрию кришкою і буду варити 15-20 хвилин. Щоб вони стали м’якими. 15 хвилин проварилися зо яблука після закипання. Подивіться які вони стали м’які зменшилися в обсязі знімаю з плити. Гарячими яблука перетираємо блендером. Пюре готове його багато, вона однорідне, давайте подивимося густоту яке вийшло. Це улюблена заготівля з яблук, обов’язково на цьому етапі ми спробуємо пюре на цукор. Це залежить від сорту яблук якщо вони солодкі то я зменшу кількість цукру. Якщо, навпаки, з кислинкою то додам з пропорції на 1 кг яблук – 100 гр сахара.

2. У нас яблучка солодкі додам 200 грамів все, як зазвичай ми робимо, перемішую! Ставимо на плиту і проварю ще хвилин 10-15 щоб цукор як слід розчинився. Для Вови готуємо заготовку – наш Володимир Іванович онук! Ставлю на плиту і накриваю кришкою Друзі пюре потрібно обов’язково готувати під кришкою, щоб воно не стріляв і не обпікало.

Будьте акуратні! Під час 10 хвилин варіння і я його 3-4 рази перемішала щоб вона не підгоріла. Додаю лимонну кислоту, всі точні інгредієнти дивимося під відео в описі. Перемішую і ще разок під кришечку на одну-дві хвилини. Як слід все перемішую, дивіться яка краса, відмінне пюре. Магазинне відпочиває, ніколи не зрівняється магазинне пюре з домашнім яблучним пюре.

3. Друзі так як ми готуємо консервацію весь посуд у нас повинна бути чистою, баночки простерилізовані. Користуюся тільки новими кришками, добре промиваю і заливаю окропом. Банки мою і стерилизую в духовці при температурі 100 градусів 20-30 хвилин. Перед тим як накладати обов’язково перемішую. Гарячим накладаємо акуратненько, не обожгитесь. За моїм рецептом виходить 2,5 літра і невелика чашечка, так що можете спробувати і поїсти.

Яблучне пюре шалене! Сподобався рецепт не забудь поставити лайк. Підписатися на наш канал, щоб не пропустити наступні відео! Друзі бажаю вам вдалих заготовок обов’язково приготувати пюре за нашим рецептом. Закручую баночку і перевертаю перевіряючи на герметичність. Прибираю під теплий плед або ковдру на ніч краще на добу до повного охолодження друзі і диво пюре воно ваше! Приємного аппетита!