Яблучні мафіни з сметаною

Виходять дуже яблучні, ніжні і в міру солодкі.👌 Прекрасна альтернатива всім відомій Шарлотки🥧 і з собою взяти можна, і діткам зручно їсти.👍 Як зробити Яблучні мафіни з сметаною рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

(на 6 великих шт.)

▪︎Яблука – 2 шт.
▪︎Яйце – 1 шт.
▪︎Цукор – 70 р.
▪︎Ванільний цукор – 1 ч. л.
▪︎Вершкове масло (розм’якшене) – 60 р.
▪︎Сметана або грецький йогурт – 200 р.
▪︎Борошно – 150 р.
▪︎Спеції/прянощі (кардамон, імбир, кориця) – на кінчику ножа
▪︎Розпушувач – 1 ч. л.
▪︎Щіпка солі

Яблучні мафіни з сметаною покроковий рецепт

1. Змішуємо сухі інгредієнти. У борошно додаємо дрібку солі, спеції і розпушувач. ⠀ Окремо збиваємо яйце з цукром, ванільним цукром і розм’якшеним вершковим маслом (можна растопитьв мікрохвильовці на найменшій потужності) до пишної повітряної маси. ⠀ Додаємо сметану (йогурт) і знову збиваємо. ⠀

2. Яблука очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. ⠀ Борошно зі спеціями і розпушувачем просіваємо і одночасно вмішуємо силіконової лопаткою в тісто сильно не вимішуємо. ⠀ Додаємо нарізані яблучка і акуратно перемішуємо силіконової лопаткою знизу вгору). ⠀

3. Тісто не витримуємо, щоб яблука не дали сік. Відразу розкладаємо по формах майже до самих країв і ставимо випікатися в розігріту до 180°C духовку на 30-40 хвилин (я випікала рівно 40 хвилин). ☝Але ви орієнтуйтеся по своїй духовці і розміром формочок. Даємо кексиками трохи охолонути і виймаємо з формы.