Яблучний пиріг на сметані

УНІВЕРСАЛЬНЕ ТІСТО ДЛЯ ПИРОГІВ🔥 Підходить для відкритих, закритих, солоних і солодких пирогів🤤 У мене майже немає осінніх фото, а скоро вже зима.. Як зробити Яблучний пиріг на сметані рецепт простий в духовці. Тому тематичне фото: осінньо-домашньо-затишне😄 Моя улюблена начинка до пирога з такого тіста – це поєднання яблук, кориці, цукру і меду. Тому розповім саме про неї👇🏻 Спробуйте приготувати за цим рецептом хоч раз – і більше не зможете від нього відмовитись 😅

Інгредієнти

◽Для тіста:
▫️цукор – 100 г
▫️яйце – 1 шт.
▫️сметана (15-20%) – 125 р
▫️масло ростить. – 50 мл
▫️розпушувач – 1 ч. л.
▫️борошно – 300 г
▫️щіпка солі

◽Для начинки:
▫️яблуко (середнього розміру) – 2 шт.
▫️цукор – 50 г
▫️кориця мелена – 10 г
▫️мед -10 г

Яблучний пиріг на сметані покроковий рецепт

1. Цукор, яйця, сметану, рослинне масло, розпушувач і сіль з’єднайте в загальній ємності і перемішайте до однорідності. Після поступово вводите просіяне борошно і, коли тісто стане щільним, перекладіть його на поверхню, щоб продовжити м’яти його руками. Готове тісто – еластичне, липне зовсім немного.
2. Приберіть тісто в холодильник на 1 годину (краще покласти в пакет). Приготуйте начинку: нарізані кубиками яблука змішайте з корицею, цукром і медом. Дістаньте тісто і розділіть його на дві частини. Обидві частини розкачати (товщиною не більше 1 см). Ви можете зробити ВІДКРИТИЙ (без верхнього шару тесту) або ЗАКРИТИЙ (з шаром тіста поверх начинки) пирог.
3. Для прикраси я сплела косичку і вирізала листя з цього ж тіста. Здорово ж вийшло?😉 Виріжте пиріг за формою, на якій будете випікати. Тісто дозволяє зробити і довільну форму, так як воно не розтікається і не разваливается.
4. Головне – слідувати рецептом👆🏻 На дно форми викладіть тісто, потім начинку і знову шар тіста (або без нього, якщо пиріг буде відкритим). Випікайте 30 хвилин при 180 ⁰ С. Готово!🤗 Приз за кращий пиріг заслужено ваш😍😅