Як смачно зробити Яблучний пиріг Тарт татен з лимоном простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Прекрасний варіант випічки, який досить простий у приготуванні, але при цьому виглядає ефектно. А так само у вас завжди є опція додати до теплого пирога кульку морозива (неодмінно ванільного) і зробити десерт ще смачніше.
Інгредієнти
🍏 Зелені яблука 600 гр.
Кориця 1 паличка
Лимон ½ шт.
Борошно 170 гр.
Вершкове масло 135 гр.
Цукор 130 гр.
Крижана вода 40 мл
Щіпка солі
Яблучний пиріг Тарт татен з лимоном покроковий рецепт
1. Борошно просійте і пересипте в миску. Додайте столову ложку цукру із загального обсягу і щіпку солі. Потім, додайте кубики охолодженого вершкового масло (85 гр.) і кінчиками пальців перетріть масу, що б вона нагадувала хлібні крихти. Влийте до маси крижану воду і швидко замісіть тісто. Загорніть його в пакет або плівку і приберіть в холодильник на час.
2. Займемося яблуками. Розріжте кожне навпіл, видаліть кісточку і очистіть від шкірки. Збризніть лимонним соком. У великій сковороді розігрійте вершкове масло, всипте в нього цукор і покладіть паличку кориці, прогрівайте всі разом помішуючи. Через пару хвилин додайте в отриману карамель половинки яблук. Обсмажуйте яблука в карамелі (періодично перевертаючи), до полуготовности.
3. Потім, покладіть яблука в жаростійку форму діаметром близько 22-24 див. Зрізом яблука повинні бути вгору. Рівномірно полити карамеллю з сковороди. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте приблизно за розміром форми, більше буквально на 1 см з кожного стороны.
4. Потім покладіть на яблука і поставте в розігріту до 180С духовку на 35-40 хвилин. Потім, дайте тарту постояти у формі буквально 5 хвилин і переверніть на тарілку. 🍦Прикрасьте за бажанням і подавайте до столу.