Яблучний сидр безалкогольний в домашніх умовах простий рецепт 🍏 🍎 Відразу зазначу, що сидр безалкогольний. Тому його можна приготувати і вже ввечері пробувати всією родиною! Але якщо ви, раптом, за традиційну подачу сидру, то в нього легко можна додати білого рому або сухого мартіні 🍸
Цей рецепт просто ідеальний для переробки яблук! А яке це роздолля для фантазії! Адже спеції можуть бути абсолютно будь-які. А ще можна додати парочку груш. А ще…та що завгодно можна нафантазувати! ☺️
Смак сидру безпосередньо залежить від яблук, що ви візьмете: зелені – він буде більш кислий; червоні – більш спокійний; солодкі – він буде солодкий, тоді можливо один з цукрів потрібно буде прибрати. Ідеально – баланс! Я готувала з дачних яблук різних сортів. Але десь 70% були кислими.
Цей рецепт просто ідеальний для переробки яблук! А яке це роздолля для фантазії! Адже спеції можуть бути абсолютно будь-які. А ще можна додати парочку груш. А ще…та що завгодно можна нафантазувати! ☺️
Смак сидру безпосередньо залежить від яблук, що ви візьмете: зелені – він буде більш кислий; червоні – більш спокійний; солодкі – він буде солодкий, тоді можливо один з цукрів потрібно буде прибрати. Ідеально – баланс! Я готувала з дачних яблук різних сортів. Але десь 70% були кислими.
Інгредієнти
на 1 літр сидру:
1. Яблука – 20 великих штук
2. Вода – 1,5 літра
3. Ванільний цукор – 1 ст. л.
4. Ванільний екстракт – 1/2 ч. л.
5. Бадьян – 1/5 частини зірки
6. Гвоздика – 2 бутона
7. Кориця – 1 паличка
8. Ізюм світлий – 50г
9. Тростинний цукор – 1 ст. л.
Яблучний сидр безалкогольний в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Яблука розрізаємо на 4 частини, видаляємо серцевину і кладемо до велику каструлю. Заливаємо водою і додаємо спеції. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і варимо під кришкою 45 минут.
2. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму (у мене було 2 з 10) і готуємо ще 2,5 години іноді помішуючи. Вимикаємо вогонь і даємо повністю охолонути. Після виймаємо всі спеції і пробиваємо блендером до однородности.
3. Знову доводимо до кипіння. Даємо охолонути. Проціджуємо через марлю, складену в 3-4 шари. Осадка бути не должно.
4. Проціджений сидр доводимо до кипіння і перешиваємо в чисту пляшку. Закорковуємо. Готовий сидр зберігаємо в холодильнику від 5 до 7 дней.