Яблучний Тарт Татен з карамеллю і кремом

Я знову вирішила вас зайняти на вихідних 👌 Як зробити Яблучний Тарт Татен з карамеллю і кремом рецепт простий. Правда, на цей раз все набагато простіше, але результат просто beau, як би сказали наші друзі – французи! Те що у випічці вони знають толк – ми не сумніваємося ! І те що простий яблучний пиріг можуть приготувати шедевр – це точно! Ну і сподіваюся, вони мене пробачать за мої відсебеньок. Чесно, я не зіпсувала Tarte tatin, а навіть трохи прикрасила ❤

Інгредієнти

Тісто
Борошно пшеничне 140г
мигдальна Борошно 40 г
Яйце 1 шт
Масло вершкове 160 р
Цукор 80 г
Ванільний цукор 10 р
Сіль морська щіпка
Розпушувач 2 р

Карамель
Цукор дрібний 120г
Олію вершкове 80 р
Кориця щіпка

Яблука 5-6 шт середніх розмірів

Крем
Сирний сир 300г
Вершки 33% 100 р
Цукрова пудра 30г
Ванільна паста

Яблучний Тарт Татен з карамеллю і кремом покроковий рецепт

1. М’яке масло, цукор, ванільний цукор і яйце перемішати. Додати просіяне борошно, мигдалеву борошно, сіль і розпушувач . Перемішати до однорідної маси. Повинні отримати м’яке і липке тісто. Прибрати в пакет, приплюснути і прибрати в холодильник на кілька годин (можна в морозильник на 30 хвилин.)
2. Яблука очистити, видалити серединку. Нарізати на шматочки. Збризнути соком лимона. На сковороді з товстим дном порціями розтопити цукор (див. відео в каруселі). Додати масло і активно перемішати до повного розчинення масла. Додати часточки яблук, перемішати. Температуру знизити до мінімального і томитиь яблука протягом 5 минут.
3. Форму краще брати цілісну. У мене прямоуголная 20х15 (круглу 18 см). На дно форми викласти часточки яблук в кілька шарів (скільки вистачить) і полити карамельним сиропом. Тісто розкачати між листами пергаменту вирізати потрібного розміру. Накрити яблука тестом, проткнути в декількох місцях і випікати в заздалегідь розігрітій до 170 С духовці 35 минут.

4. Дістати з духовки. Залишити хвилин на 10 в формі і після перевернути на блюдо. Можна подавати теплий пиріг з холодним пломбіром, а можна з холодним сирним кремом. Для крему все з’єднати і збити. Викласти на шматки пирога крему, прикрасити горіхами і корицей.

Відео рецепт 👇