Яблучний торт Апфельмусс класичний

Яблучний торт Апфельмусс класичний простий рецепт. Просто фантастично ніжний торт. Не нудотний, з цікавим яблучно-вершковим кремом усередині і зефирным покриттям. Як ніжне легка хмаринка.

Інгредієнти

Тісто
Яйце 4 шт (240г)
Цукор 200 р
Борошно 100 г
Крохмаль кукурудзяний 100 р
Розпушувач 10 р
Сіль щіпка
Вершкове масло розтопити і остудити 200 р

Крем яблучний
Яблучне пюре протерте 400 р
Вершки 35% 400 р
Цукрова пудра 4 стл
Кардамон 2г
Ванільна паста 1чл

ЗЕФІР
Пюре з яблук 250 гр
Спеції (кардамон, імбир) 2г
Вода – 150 гр
Білок яєчний – 50 гр
Цукор-пісок – 50 гр в пюре + 350 гр в сироп
Агар-агар – 9 гр
лимонна кислота 2г

Яблучний торт Апфельмусс класичний покроковий рецепт

1. Збити яйця з цукром, поступово по ложці додати масло, збити. Змішати борошно, крохмаль, сіль, розпушувач. Додати сухі інгредієнти до рідким, збити. Намалювати на пергаменті кола діаметр 20см (8 кіл). На кожне коло викладаємо 2-3стл тесту розрівнюємо. Випікаємо при 200С хвилин кожен 5 корж.
2. Крем. Збиваємо пудру і вершки в стійку масу. Додаємо яблучне пюре і ваніль, збиваємо. Промазуємо коржі кремом і даємо настоятися пару годин у холодильнику (краще збирати торт у кільці, верх закрити плівкою). прибрати кільце і швидко !! нанести зефірний крем. Щоб зробити пюре: Яблука нарізати шматочками, додаємо трохи води і варимо до м’якості під крышкой.
3. Зливаємо воду і пюрируем до гладкості блендером. Протираємо пюре через сито для однорідної структури зефіру або залишаємо як є (за бажанням). У 250гр гарячого фруктового пюре насипаємо 50 гр цукрового піску – залишаємо до повного охолодження десь на годину, краще прибрати в холодильник і використовувати добре охлажденное.

4. Збиваємо фруктове пюре міксером, поступово додаємо Спеції і яєчний білок в два етапи і продовжуємо збивати до жорстких піків”. Готуємо сироп: вода+агар-агар на середньому вогні доводимо до гладкості, всипаємо інший цукор – суміш почне через деякий час кипіти, продовжуємо варити на середньому вогні хвилин п’ять, помешивая.
5. Доводимо сироп до 110С. Сироп повинен стікати з лопаточки тонкою цівкою, знімаємо з вогню. Даємо трохи охолонути. Вводимо сироп тонкою цівкою в щільну фруктово-білкову масу, продовжуємо збивати, маса стане глянсовою, шелковой.
6. Наносимо частина зефірної маси на боки і верх торта, швидко розрівнюємо, робимо декор зверху з зефіру. Викладаємо інше в кондитерський мішок і відсаджуємо зефір (насадка вилтон 1м або будь-яка).

7. Залишаємо годин на 6-10 стабілізуватися (залежить від вологості приміщення, повинно бути сухо і прохолодно), після посипаємо сумішшю цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю ще можна на кілька годин залишити або відразу попарно склеить.