Ягідно вершкове морозиво зі смородиною і чорницею

А сьогодні розповім про це чудове морозиво. Домашнє морозиво я хотіла зробити давно. Деякий час тому свекруха пригощала дітей якимось крафтовым морозивом, Богдан його дуже оцінив. Потім ми купили смородинове морозиво у ВВ, теж дуже схоже на ремісниче. А останнім знаком стало те, що я зустріла ідеальний рецепт морозива з ягідним пюре. Лише напишу свій варіант пюре, ви його можете купити вже готовий або приготувати самі. Як зробити Ягідно вершкове морозиво зі смородиною і чорницею рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

• 2 жовтки
• 100 мл молока
• 120 г цукру
• 300 мл вершків 33-35%
• 200 г фруктового пюре.

Ягідне пюре:
• 220-250 г ягід (у мене домашня смородина і трохи магазинної чорниці)
• цукор 80-90 р
• кукурудзяний крохмаль (або пектин) 12 р.

Ягідно вершкове морозиво зі смородиною і чорницею покроковий рецепт

1. Ягоди пробити блендером. Далі я відразу змішую всі разом і на нагріві нижче середнього доводжу до кипіння, проварюю хвилинку, помішуючи. Можна крохмаль попередньо розвести в невеликій кількості води. Якщо використовуєте пектин, то його потрібно змішати з цукром, поставити на плиту ягоди, як вони дадуть сік, всипати цукор з пектином, так само проварити, як і варіант вище. Можна протерти через сито. Накрити плівкою в контакт, прибрати в холодильник. ⠀
2. Заварна основа: Молоко довести до кипіння з половиною цукру. Другу половину розтерти з жовтками і влити в них гаряче молоко. Помішуючи масу, довести до кипіння, але ні в якому разі не варити. Перелити в миску, накрити плівкою в контакт, прибрати в холодильник. ⠀ Дуже холодні вершки збити до м’яких піків. Пюре змішати з заварний основний, акуратно підмісити до них вершки. ⠀

3. Перекласти масу у форму, поставити в морозильну камеру. Кожні 40 хвилин перемішувати, щоб не утворювалося багато кристалів льоду. *Я заважала разів 5, в останній раз морозиво вже досить застигло, тому я не стала його зачіпати, залишила на ніч. ⠀ Рекомендую дати постояти після морозилки 10 хвилин перед употреблением.