Тарт ягідний відкритий пиріг з малиною і червоною смородиною простий рецепт.
Інгредієнти
На форму 20 см
80 гр мигдальної муки
80 гр кукурудзяного борошна
80 гр полбяной борошна (можна замінити на б/г суміш від гарнець)
1 ч. л. розпушувача
80 гр сиропу топінамбура
70-80 гр вівсяного молока
45 гр кокосової олії
⠀
Ягідна начинка
150 гр малини
100 гр червоної смородини
30 гр сиропу топінамбура
10 гр кукурудзяного крохмалю
Ягідний відкритий пиріг з малиною і червоною смородиною покроковий рецепт
1. Змішати в мисці 3 види борошна з розпушувачем, додати сироп, розтоплене кокосове масло, тепле молоко, вимісити тісто. Готове тісто розділити на 3 частини. ⠀ Форму змастити маслом або застелити пергаментом. Я випікала в силіконовій формі, її змащувати не надо.
2. З 2 частин тесту сформувати дно тарта і краю. Наколоти виделкою, відправити в розігріту на 170°С духовку на 5 хвилин до золотистого кольору. ⠀ В сотейнику змішати ягоди, і кукурудзяний сироп крахмал.
3. Якщо ягоди заморожені, при розморожуванні сік не зливати. ⠀ Нагріти на середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння, проварити 3-5 хвилин, остудити 10 минут.
4. Ложкою викласти начинку на тарт. Зверху розім’яти руками тісто і посипати тарт. Випікати в духовці при 170°С приблизно 7 хвилин до підрум’янюючи. Виймати з форми лише після повного остывания.