Яйце бенедикт з голландським соусом і червоною рибою сьомгою простий рецепт.
Інгредієнти
• хрусткий хліб або бріош 2 шматочка
• сьомга 🍣 слабосолона 100гр
• масло вершкове 30г
• рукола св. 20гр
• перець подрібнений
• яйце куряче 4шт (для пашота)
• зелена цибуля для прикраси
Для голландського соусу:
• жовток 2шт
• масло вершкове топлене 100гр
• сіль
• лимонний сік 5мл
Яйце бенедикт з голландським соусом і червоною рибою сьомгою покроковий рецепт
1. Робимо голландський соус, розбиваємо яйце, відокремлюємо жовток від білка. На водяній бані готуємо соус в жовтки наливаємо розтоплене вершкове масло малими порціями і перемішуємо до густої консистенції, доводимо до смаку сіль, лимонний сок.
2. Варимо яйця пашот, в киплячу воду додаємо оцет і сіль, з допомогою ложки робимо воронку, в центр розбиваємо яйце і варимо близько 4минут.
3. Хрусткий хліб, нарізаємо, обсмажуємо на вершковому маслі з двох сторін до золотистого кольору, перекладаємо на тарелку.
4. Зверху викладаємо рукколу, сьомгу, яйце пашот і поливаємо соусом, прикрашаємо зеленою цибулею і перцем. Приємного апетиту 😋
Відео рецепт 👇