Як приготувати голубці з капусти з фаршем і рисом рецепт простий.
Інгредієнти
для голубців:⠀
КАПУСТА-1 шт (не маленька і не дуже велика⠀
Фарш-1 кг⠀
Цибуля-1 шт⠀
Морква-1 шт⠀
рис-1 стакан⠀
сіль, перець чорний, часник за бажанням (у мене сухий)⠀
⠀
Для підливи:⠀
Цибуля-1 шт⠀
Морква-2 шт⠀
перетерті помідори-1 літр, я поспішала, тому помідори з шкіркою подрібнила в блендері.⠀
сіль, чорний перець⠀
Як приготувати голубці з капусти з фаршем і рисом покроковий рецепт
1. Вирізати у качана качан і занурити цілий качан у велику каструлю з ледь киплячій підсоленій водою.⠀ По мірі відварювання, верхні капустяне листя будуть ставати м’якими і еластичними.⠀ Акуратно (щоб не обпектися) діставати качан з каструлі і відокремлювати верхні еластичні листя.⠀ Повертати качан назад в каструлю і знову варити до м’якості.⠀ Бажано не залишати качан надовго, щоб листя не переварилися і не стали занадто м’якими.⠀
2. Таким чином, відварювати качан, поки можливо буде відокремити від нього великі листя.⠀ ⠀ Готуємо начинку:⠀ Я поспішала, тому не обсмажувала цибулю з морквою, можна обсмажити.⠀ ⠀ До фаршу додати цибулю, моркву, рис (КРАЩЕ ВІДВАРИТИ РИС ДО НАПІВГОТОВНОСТІ), сіль, перець, сухий часник за бажанням.⠀ Все перемішати. Начинка готова.⠀ ⠀
3. З кожного капустяного листа зрізати потовщену грубу частину.⠀ На краєчок капустяного листа покласти начинку (кількість начинки в залежності від розміру аркуша, приблизно 1-1,5 ст. л.).⠀ ⠀ Почати згортати голубець.⠀ Підігніть вільні краю капустяного листа до центру, щоб вийшов “конвертик”.⠀ Закінчити згортати голубець.⠀
4. Таким же чином приготувати інші голубці.⠀ ⠀ Можна кожен голубець попередньо обсмажити на рослинному маслі, але я цього не робила, знову ж таки, тому що поспішала. ⠀ ⠀ Готуємо зажарку:⠀ ⠀ Обсмажити цибулю, додати моркву, перетертве томати, сіль, перець. Згасити пару хвилин. ⠀ ⠀
5. В каструлю відправляємо голубці, чергуючи їх із засмажкою. ⠀ При необхідності додати трохи води і накрити кришкою. Тушкуємо хвилин 40, потім залишаємо ще постояти хвилин 15-20. ⠀ Пробуйте голубці, час приготування залежить від рису. ⠀ ⠀ Готові голубці подаємо зі сметаною ⠀
Відео рецепт 👇