Плов з макаронів з мясом курки

Плов з макаронів? Не, не пробували? Плов з макаронів з м’ясом курки простий рецепт. Це дуже смачно хочу я вам сказати. В деяких країнах колишнього Союзу це повсякденна їжа. Тут до такого плову додають ще картоплю, щоб посытнее. Я обійшлася без картоплі. Подавати можна зі свіжим салатом. Обов’язково цибулька, смачніше якщо замаринований, ну і квашена капуста теж добре заходить. Готувати можна з будь-яким м’ясом. Я використовувала курку. Процес залишу в сторіс.

Інгредієнти

Курка (м’якоть стегна) 600 р
Цибуля 150 р
Масло 120 мл
Морква 500 г
Макарони ріжки або пенне 400 г (твердих сортів)
Часник 1 голівка + 2 зубчики
Сіль за смаком
Зіра за смаком

Плов з макаронів з м’ясом курки покроковий рецепт

1. Нарізати невеликими шматочками курку. Цибулю нарізати півкільцями, моркву соломкою за 0,5 мм завтовшки. Розігріти в казані масло і обсмажити цибулю до добре золотого кольору. Додати курку і смажити поки курочка не подзолотится, додати моркву, сіль і зіру. Весь процес смаження потрібно періодично перемешивать.
2. Смажимо на доброму вогні. Як тільки морква примнется закиньте макарони і продовжуйте смажити, періодично перемішуючи. Вогонь можна трохи зменшити. Так так, саме сухі макарони, не відварені. Смажити помішуючи 3 -4 хвилинки. До цього часу у вас повинен бути на готове кипяток.
3. Залити окропом вміст казана на рівні з макаронами. Не більше. Додати цілу головку часнику і 1 подрібнений зубчик. Посоліть добре. Додайте ще зіри. Накрийте кришкою і залиште на 15 минут.
4. Через 15 хвилин вимкніть, перемішайте верхній шар, знову накрийте кришкою і залиште ще на 10 хвилин вже без вогню. Добре перемішайте і подавайте.