Як приготувати соковиті медальйони зі свинини в духовці

Як приготувати соковиті медальйони зі свинини в духовці рецепт простий. Сьогодні готую арросто з яловичини, а тут поділюся соковитою ідеєю для ефектної м’ясної подачі з мого торішнього збірки святкових рецептів. Рецепт дуже простий і зручний, тому що м’ясо можна підготувати і обсмажити заздалегідь, а поставити в духовку вже перед самою подачею.

Інгредієнти

на 4 порції:

•600г свинячої вирізки
•4 тонких довгих скибочки панчетти (або бекону, грудинки, прошутто)
•2 зубчики часнику
•гілочка розмарину (за бажанням)
•листочки шавлії або лаврові
•оливкова олія
•кубик вершкового масла
•сіль, чорний перець

Як приготувати соковиті медальйони зі свинини в духовці покроковий рецепт

1. Філе свинини нарізати на 4 медальйона близько 3 см завтовшки, притиснути кожен пальцями зверху. Кожен медальйон обернути тонким скибочкою панчетти (бекону) і закріпити кулінарною ниткою або шпажкой.

2. Посолити і поперчити з двох сторін. Розігріти сковороду з оливковою олією, додати очищені роздавлені зубчики часнику і пряні травы.
3. Обсмажити медальйони з одного боку до красивої рум’яності. Перевернути м’ясо, додати вершкове масло і обсмажити з іншого боку, поливаючи м’ясо зверху утвореними соком.

4. Викласти м’ясо на деко, застелений папером для випічки, полити маслом з сковороди, в якій воно обсмажувалося і викласти поруч часник і пряні трави. Випікати в духовці при 200 градусах 10 минут.