Як приготувати варений язик яловичий у каструлі

Дуже суперечливе, але смачне, дієтичне і корисне блюдо. Страва від якого дітей трохи верне, а дорослі насолоджуються його смаком. Як приготувати варений язик яловичий у каструлі рецепт простий.

Інгредієнти

яловичий язик (у мене 1,3 кг)
морква – 1шт
цибуля – 1шт
лавровий лист – 1шт
перець горошком – 3-4шт

Як приготувати варений язик яловичий у каструлі покроковий рецепт

1. Перше, що треба зробити це замочити мову в холодній воді на 30 хвилин. Після цього відчистити руками і ножем від слизу, крові і бруду. ⠀ Мова кладемо в киплячу воду на 15 хвилин, так він буде м’якше і ніжніше. Зливаємо воду і знову кладемо в чисту киплячу воду. Варити мову треба від 2 до 4 годин все залежить від ваги та якості языка.

2. Я варив 2 години. Приблизно за 30 хвилин до кінця варіння додаємо цибулю, моркву, лавровий лист, перець і сіль. ⠀ Щоб зрозуміти, що мова готовий, проткніть його ножем. Він має легко входити і з готового мови буде витікати прозорий сік. Якщо сік мутний – варимо далі. ⠀

3. Готовий язик опускаємо в крижану воду на 3-4 хвилини і в 99% випадків шкіра з язика легко злізе як на відео. На цьому все готово, нарізаємо і можна їсти. ⠀ Для подачі можна використовувати хрін, гірчиця і зелень ⠀ Приємного апетиту 😋

Відео рецепт 👇