Як варити абрикосове варення часточками на зиму простий рецепт. Дівчатка, взимку з чашкою гарячого чаю абрикосове варення буде дуже до речі, до того ж воно виходить ароматна, бурштинового кольору, часточки залишаються ціленькими.
Інгредієнти
🍑 Абрикоси злегка тверденькие – 2,5 кг (очищені від кісточок)
Цукор – 3кг
Лимонний сік – 5ст.л
Як варити абрикосове варення часточками на зиму покроковий рецепт
1. Абрикоси миємо, розрізаємо ( я розрізала на 2 частини, кісточки окремо збираємо. Засипаємо їх цукром і залишаємо на кілька годин, щоб вони пустили сік ( я залишила на ніч).
2. Потім ставимо на маленький вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання варимо на середньому вогні 5 – 7 хвилин, час від часу акуратно помішуючи, знімаємо пінку і прибираємо з огня.
3. Залишаємо на 5-6 годин. Потім ще раз ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо лимонний сік, ядерця, також варимо 5 – 7 хвилин і прибираємо з вогню. Варення готове 😊👍 Розливаємо по стерилізованим банкам і закатываем.
Відео рецепт 👇