Як вялити помідори в електросушарці для овочів на зиму

Як в’ялити помідори в електросушарці для овочів на зиму в домашніх умовах простий рецепт. Ось казала собі, що не буду більше сама в’ялити помідори – і ось знову)))) Краса цих баночок, звичайно, зашкалює, можна милуватися, як різдвяними скляними кульками))) По-моєму, помідорами милуватися набагато приємніше, ніж блискітками і пластмасовим дідом морозом всередині)

Інгредієнти

Помідори – сливовидні

Як в’ялити помідори в електросушарці для овочів на зиму покроковий рецепт

1. скляні Баночки на 300 мл Помідори – сливовидні. Для в’ялення вони ідеальні, т. к. дуже м’ясисті і несочные. Масло я беру суміш оливкової extra virdgin і звичайного рослинного рафінованого. Спеції: італійські трави, розмарин, гранульований чеснок.

2. З 2 кг помідорів виходить приблизно 4 піддону в’ялених помідор і приблизно 5 баночок в маслі. Помідори помити і обсушити рушником. Невеликі розрізати навпіл, великі – на 4 частини. Викласти в сушарку зрізом вгору. Посипати ароматними травами і приправами.

3. Завантажити в сушарку і в’ялити до готовності. Я вялила приблизно 3 години при 65, потім 4 години при 60, потім досушивала при 40. Процес нешвидкий, т. к. спочатку помідори дуже вологий продукт. Готові помідори (вже смачні, головне не захопитися їх пробувати)))) розкласти в банки досить щільно, але не до самого верха.

4. Залити олією. Далі банки прикрити кришками (не закручуючи) і прибрати в розігріту до 160 град духовку приблизно на півгодини. Кришки трохи піднімуться і навіть може трохи витекти масло, тому краще недолить.

5. Дістати баночки і додати в кожну по ½ ч. л. білого оцту (у мене білий бальзамічний 6%). Закрутити, перевернути, укутати до остигання. Автор говорить, що при такому способі стерилізації їх можна зберігати без холодильника.