Як заморозити шпинат на зиму в морозилці в домашніх умовах

Заготовити шпинат на зиму найкраще методом заморожування. Як заморозити шпинат на зиму в морозилці в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

шпинат

Як заморозити шпинат на зиму в морозилці в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Відрізаємо корінці і стебла. Листя сортуємо, відбираємо цілі, приблизно однакового розміру і складаємо їх в стопки по 10-15 штук — невеликі порції для разового використання. Щільно скручуємо листя рулончики і фіксуємо харчовою плівкою. 2.

2. Точно так само, в сирому вигляді, можна заморозити не цілі листя, а шинковані. Для цього листя нарізаємо на сегменти товщиною приблизно 0,5 см або дрібніше. Розкладаємо по пакетах, контейнерах або інших ємкостей для зберігання, розрахованим на використання 1 порции.

3. Відправляємо в камеру для глибокої заморозки. 3. заморожувати можна як цілі, так і шинковані листя, але не сирі, а попередньо бланшовані. Для цього закладаємо шпинат в окріп на 20-30 секунд, після чого охолодити в холодній воді, щоб припинити процес варіння. Даємо повністю стекти всій воді, формуємо невеличкі кульки, стискаючи шпинат руке.

Відео рецепт 👇