Як запекти курку цілком з хрусткою скоринкою в духовці рецепт простий. Чудова курка 🐔 з шавлією і чебрецем🤩 Продовжую ставити на собі смачні експерименти зі стравами на Новий рік🤓, всі бажаючі відмовилися або зробили вигляд сильно зайнятих людей🤔 В цей раз все буде відносно просто. Єдиний момент — це проникнення столовою ложкою в крихкий зовнішній світ курообразного👹
Але це справа техніки, практики і довжини ручки ложки😎 ⠀ «Ваші пошуки закінчені, ідеальний курито!» — сказав би я😝, але немає маячать попереду ще кілька варіантів для новорічного столу і всі їх належить випробувати. А забитий холодильник щоранку нагадує людині в костюмі одеялка💤 і що впадає в зимову сплячку від холоду, снігу та вічної темряви, що скоро буде багато смачного😋
Але це справа техніки, практики і довжини ручки ложки😎 ⠀ «Ваші пошуки закінчені, ідеальний курито!» — сказав би я😝, але немає маячать попереду ще кілька варіантів для новорічного столу і всі їх належить випробувати. А забитий холодильник щоранку нагадує людині в костюмі одеялка💤 і що впадає в зимову сплячку від холоду, снігу та вічної темряви, що скоро буде багато смачного😋
Інгредієнти
На 3-4 порції
— 2 кг цілої курки
— 3-4 шт. ріпчастої цибулі
— 2-3 гілочки чебрецю
— 1 гілочка шавлії
— 2 лимона
— 3 з. часнику
— 50 г вершкового масла
— щіпка солі і перцю
— форма для запікання
— блендер з чашею
Як запекти курку цілком з хрусткою скоринкою покроковий рецепт
1. Дістаньте курку приблизно за півгодини до приготування, витріть насухо паперовими рушниками. Розтопіть масло, перелийте в чашу блендера, додайте листя чебрецю та шавлії, зубчики часнику, щіпку солі і перцю, сік 1 лимона, збийте до однорідності. Другий лимон покатайте по столу і наріжте на четвертинки.
2. Наріжте цибулю кільцями, не розділяючи їх. Приступите до самої цікавої частини рецепта. Столовою ложкою піддягніть шкіру курки, пройдіться їй всередині між м’ясом і шкірою, намагаючись уникати розривів. Досить пройтися по грудці. Поставте курку вертикально і залийте всередину ¾ олії зі спеціями, пропальпируйте курито, для рівномірного розподілу соуса.
3. Помістіть другий лимон всередину. Змастіть залишками м’ясо зовні. Зафіксуйте ноги шпагатом, а крила заправте за спину. Викладіть на дно форми цибулю, а зверху курку. Відправте в розігріту до 230 гр духовку на 10 хв, знизьте температуру до 180 і залиште на 1 годину 20 минут.
4. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте постояти ще 15 хв. На цьому курито готовий і його можна подавати до столу. Як гарнір можна зробити картопляне пюре або запекти морковку.