Як запекти рибу сібас в солі в духовці

Як запекти рибу сібас в солі в духовці простий рецепт. Сібас приготований в солі і ароматних травах з домашнім майонезом👌 Риба при такому приготуванні зберігає всі соки, виходить соковита і ароматна💯 дуже раджу👌 Я готувала 2 і всі інгредієнти були збільшені в 2 рази.

Інгредієнти

✔️500г Риба Сібас
✔️400г Велика сіль
✔️500г Дрібна сіль
✔️110г Білки ( приблизно 3 яйця)
✔️Ароматні трави ( лавровий лист, розмарин, чебрець, кріп, шавлія, петрушка, цедра лимона)
✔️Лимон
✔️Часник

Майонез за 1 хвилину:
✔️1 Яйце
✔️200мл Рослинне масло (в моєму випадку кукурудзяна)
✔️1ст.лож. Оцет або Лимонний Сік
✔️Щіпка Солі

Як запекти рибу сібас в солі в духовці покроковий рецепт

1. Трави необхідно подрібнити. Частина трав підуть всередину риби разом з лимоном і часником. Інші трави необхідно змішати з сіллю. Збийте білки і змішайте з солью.

2. Не раджу замінювати Білоуса воду. Вода в контакті з сіллю при високій температурі утворюють тріщини і ваша під час випічки висушитися. Луску риби теж не варто чистити. Вона також сприяє більш соковитого і менш сухого исходу.

3. Покрийте рибу з усіх сторін сіллю, не залишаючи відкритих просторів. Випікайте рибу при 200 градусах протягом 30 хв. Потім дайте трохи рибі охолонути і розбийте сіль молотком для мяса.

4. Майонез за 1 хвилину:
Яйце і масло помістіть у високий стакан і використовуючи занурювальний блендер ( не в якому разі не використовуйте міксер або віночки) приготуйте майонез буквально за пів хвилини ! 🥚 Потім додайте оцет і сіль. Знову размешайте.

Відео рецепт 👇