Як зробити гарний декор торта білковим кремом своїми руками

Як зробити гарний декор торта білковим кремом своїми руками в домашніх умовах простий рецепт. Якийсь час тому такий декор був надзвичайно популярний, але мені він не втрачає самодостатність, краси, ефектності і зараз 💖 Можна робити і трояндочки, і рюші, і взагалі все, що захочете, крем стійкий, податливий, смачний!👌

Інгредієнти

на торт d 20-22 см

• 212 г білок (6 білків кімнатній t)
• 250 г цукор
• 80 мл вода
• 300 г вершкове масло (кімнатної t, тримає форму)
• ваніль
• барвник

Як зробити гарний декор торта білковим кремом своїми руками покроковий рецепт

1. Білки налити в діжу міксера, додати дрібку солі і поставити розбивати на найменшу швидкість. Цукор і нагріти воду в невеликому сотейнику до t 121°. Коли температура сиропу досягне 116°, почати збивати білки на швидкості вище середньої. Сироп температурою t 121° зняти з вогню, злегка заспокоїти і тонкою цівкою по стінці діжі влити у взбивающиеся білки, перевести на швидкість максимум.
2. Збивати до охолодження t 33-34°. Зменшити швидкість збивання до середньої і масло кімнатної t (бажано вибирати вершкове масло, яке тримає форму) по шматочку додати в меренгу. Крем стане рідині, так і повинно бути. Додати ванільну пасту за бажанням, перевести швидкість на максимум і збивати до устойчивости.

3. В середині процесу можна зупинити міксер, щоб зібрати меренгу по краях діжі міксера і знову збити. Додайте барвник за Вашим вибором. Викласти крем у мішок з насадкою, у мене Вилтон 1м, прикрасити торт трояндами або будь-яким іншим декором.