Як зробити рідкий шоколад карамельний домашній

Як зробити рідкий шоколад карамельний домашній простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Приготуємо карамельний шоколад будинку. Для цього нам знадобитися білий шоколад – будь-яка кількість.

Інгредієнти

Я використовувала 350 гр білого шоколаду.

Як зробити рідкий шоколад карамельний домашній покроковий рецепт

1. Нагріваємо духовку до 120-140 градусів. Деко застигаем силіконовим килимком. Рівномірно розподіляємо шоколад по килимку і відправляємо в духовку на 10 хвилин. Дістаємо деко і добре перемішуємо шоколад. Спочатку він буде кришитися, але через 1-2 хвилини активного перемішування стане рідкою текстури. Відео процесу закріпила в актуальних історіях – розділ «процеси».
2. Знову розподіляємо шоколад рівномірно по силіконовому килимку і відправляємо в духовку на 8 хвилин. Дістаємо, перемішуємо, розподіляємо шоколад і знову відправляємо в духовку ще на 5 хвилин (останній пункт повторюємо 2 рази). Загальна я робила 4 нагріву: 10-8-5-5 минут.
3. Час можна варіювати до отримання потрібного відтінку і ступінь карамелізації шоколаду. Карамельний шоколад готовий. Його можна затемперировать і зберігати до використання або використовувати для крему/ганаша сразу.
4. P. S. Важливо! Пам’ятайте, що шоколад не любить вологу – одна крапля води і він безповоротно зіпсований. Добре протріть всі кухонні інструменти, деко, килимок і стінки духовки від будь вологи!
5. P. P. S. Температуру даю приблизну – орієнтуйтеся на свою духовку. Я нагрівала до 140 – моя духовка ніжна, сильно не жарит.

6. P. P. P. S. Килимок раджу використовувати саме силіконовий, а не тефлоновий. В процесі нагрівання під тефлоновим килимком (через дрібні дірочки перфорації) накопичується достатня кількість цінного какао масла, а втрачати його нам зовсім не хочеться 😉