Як зварити прозорий бульйон з мясом на кістки для супу

Як зварити прозорий бульйон з м’ясом на кістки для супу рецепт простий.

Інгредієнти

м’ясо з кісткою
вода

Як зварити прозорий бульйон з м’ясом на кістки для супу покроковий рецепт

1. Зварити красивий прозорий бульйон можна різними способами. У класичному варіанті м’ясо з кісткою заливають холодною водою і на середньому вогні доводять до кипіння. Весь цей час потрібно шумівкою збирати піну, а я це діло «ой, як не люблю» Це потрібно вартувати бульйон, щоб до активного кипіння зібрати всю піну до найдрібніших частичек.
2. Інакше потім вона буде плавати у вас в супі і псувати весь його апетитний вигляд… Тому і вам пропоную дещо інший спосіб приготування бульйону. У глибоку каструлю наливаємо 4-5 л холодної питної води, доводимо до появи на поверхні води дрібних бульбашок – це стан перед закипанням воды.
3. У цей момент занурюємо у воду підготовлене м’ясо з кісткою. Як вода почне закипати, починаємо збирати все, що виплило у вигляді піни на поверхню (часто поверхню води залишається чистою)
4. Потім додаємо 2 очищені цибулини, морква і, як бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо, не допускаючи бурхливого кипіння 1,5-2 години. Якщо домашнє м’ясо, то я варю супи на першому бульйоні, а от якщо покупне, то першу воду завжди сливаю.
5. Перший раз виходить навіть не бульйон, просто сире м’ясо відправляю також в закипающую воду і як вона закипить -знімаю каструлю з вогню, першу воду цю зливаю, м’ясо промиваю і відправляю знову в чисту каструлю з закипаючою водою. Далі все покроково той же самое.
6. На смак і наваристого готового бульйону цей спосіб особливо не впливає, а от в тому, що такий бульйон корисніше, можете бути певні! Багато рекомендують саме такий варіант приготування супів – на другому бульйоні і я до нього вже звикла )