Як зварити сливове варення з терну на зиму з кісточками

Як зварити сливове варення з терну на зиму з кісточками в банках простий рецепт. Фантастично смачне тернове варення ☕ Сподобалося воно навіть мені, не любителю варення 🤭 Ну а далі, на ловця і звір біжить, як кажуть))) Пішла на базар купити помідорів у бабусь, а там, як по чарівництву.
Раптом, звідки не візьмись з’явилася жінка з терном, який я б навіть не помітила, якби вона не сказала: “Дівчина, купіть терен, а то так вже додому хочеться, замерзла стояти. Весь візьмете? За 40 рублів віддам”. Ну і як тут не взяти те? Тим більше, саме він мені і потрібен був😂
Взяла, звичайно, весь. А результат ви бачите – 10 літрів ароматного і смачного варення, яке буде служити чудовим доповненням до чаю, зігріваючу нас довгими зимовими вечорами. Або вранці буде прекрасно доповнювати сирники.

Інгредієнти

1 кг терну на 1,3-1,4 кг цукру

Як зварити сливове варення з терну на зиму з кісточками покроковий рецепт

1. Як зазвичай пересыпала цукром і залишала на 12 годин, але сенсу в цьому не побачила, тому другу партію варила відразу. В три підходи, як і будь-яке інше варення. І я звичайно, як рідкісна ледащо варю у великих каструлях, великими обсягами. Але раджу так не робити!
2. Якщо є можливість, то краще варити маленькими порціями, так ягід буде простіше залишатися цілими. Ще для збереження ягід рекомендую в перший підхід не кип’ятити їх, просто довести до кипіння і залишити до повного остывания.
3. Так ягоди не встигнуть розваритися, але отримають можливість пройнятися солодкістю сиропу, як дитя материнською любов’ю і це дозволить їм зберігати цілісність. А вже у другій підхід довести до кипіння і прокип’ятити 3-5 минут.
4. У третій ще раз 3-5 хвилин і відразу розлити по стерильним банкам, закатати і відправити на зберігання в кладовій шкаф.