Японський бавовняний чізкейк

Як приготувати смачний Японський бавовняний чізкейк рецепт простий в духовці, який вже кілька років підкорює серця гурманів по всьому світу. Не всі з нас поїдуть до Японії і спробують його там, а от приготувати вдома зможе кожен, слідуючи не складним правилами. Діаметр форми 18 див. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури!

Інгредієнти

* 200 гр. вершкового сиру (типу Креметте)
* 70 гр. молока будь-якої жирності
* 45 гр. вершкового масла від 80%
* 5 яєць С1
* 115 гр. цукру
* екстракт ванілі
* 40 гр. борошна
* 20 гр. кукурудзяного крохмалю
* 10 мл соку лимона
* щіпка солі

Японський бавовняний чізкейк покроковий рецепт

1. насамперед потрібно підготувати форму для випічки. Краще всього використовувати цільну, литу форму. На дно покласти пергамент і боки оформити пергаментом, висотою на 5 см. вище форми. Якщо використовуєте кільце або роз’ємну форму, то ретельно оберніть дно щільною фольгою в пару слоев.
2. І так само оформіть пергаментом. Яйця розділити на жовтки і білки. З’єднати сир, молоко і масло в жароміцної чаші і поставити на водяну баню. Постійно помішуючи довести до однорідної, гладкої консистенції. Дати трохи охолонути і по одному ввести жовтки. Ретельно обьединить.
3. В цю суміш просіяти борошно і крохмаль. Все добре змішати, що б не було грудочок. Додати сік лимона, змішати. Білки вилити в діжу міксера, посолити. На середніх обертах збити білки до стану пивної піни. Потім всипати цукор і на середніх обертах збити білки до стану м’якого клюва.
4. Коли білки ще не надто щільні, але вже не випливають з чаші, якщо її перевернути. Далі лопаткою акуратними, складывающими рухами в одному напрямку ввести частина білків в сирну масу. Об’єднати і ввести білки, що залишилися. Вимісити тісто, так що б воно не осіло і все объединилось.
5. Перелити чізкейк в підготовлену форму. Поставити цю форму на водяну баню. Для цього взяти форму більшого розміру, на дно застелити аркуш пергаменту, встановити чізкейк і залити гарячою водою на 2,3 див. висоти від форми чізкейку. Випікати при 120 С. близько 50 минут.
6. Після чого підвищити температуру духовки до 145 С. і випікати ще близько 20-30 хв. до утворення легкої рум’яної скоринки. Вимкнути духовку і дати постояти чізкейк в закритій духовці приблизно 15 хв. після чого відкрити дверцята і дати охолонути чизу ще хвилин 10.

7. Потім сміливо можна витягувати. Після охолодження чізкейк трохи осяде, це нормально. Їсти можна в гарячому, і в холодному вигляді. Гарячий чізкейк більш повітряний і нежный.