Японський бісквіт для обтягування торта

Японський бісквіт для обтягування торта рецепт простий 💚 ⠀ Цей бісквіт викликав шквал ваших реакцій і повідомлень! Не очікувала такого! ⠀ І звичайно ж я ділюся рецептом! ⠀ З вас «мульен» 😄 сердечок ❤️❤️❤️👆🏻😉 і зберігайте рецепт. ⠀ Він точно стане вам у пригоді. Незвично виглядає в оздобленні. Смачний! Легко кріпити на будь-який крем. Дуже м’який і смачний, розрізати не складе праці.

Інгредієнти

Молоко 130 мл
Вершкове масло 82,5% 70 гр
Борошно 80 гр
Яйце 1шт С1
жовтки 120 гр (від 6 шт яєць)
Білок 160 гр (від 4-5 шт яєць )
Цукор 80 гр
сіль щіпка
водорозчинний барвник

Японський бісквіт для обтягування торта покроковий рецепт

1. Одне яйце і жовтки змішати віночком в окремій чаші. Окремо збити в густу стійку піну білки з цукром. Борошно просіяти. ⠀ В сотейнику з’єднати масло і молоко, поставити на вогонь і довести до кипіння. ⠀ Зняти з вогню і додати відразу всю муку. Ретельно перемішати лопаткою або вінчиком і повернути на вогонь. ⠀
2. Заварити тісто, тобто, постійно перемішуючи, ми испарим зайву вологу. На дно сотейника повинна утворитися скоринка або її не утворюється, якщо дно антипригарне. На це піде 2 – 3 хвилини. ⠀ Знімаємо тісто з вогню, перекладаємо в чашу й чекаємо, коли воно охолоне до 40-35 градусів. ⠀ Після цього, частинами вводимо в тісто желтки.
3. Кожен раз ретельно перемішуємо лопаткою. Тісто вийде гладким, густим і блискучим. ⠀ На цьому етапі можна додати барвник. Для зеленого кольору я додала зелений, краплю жовтого і коричневий. ⠀ З’єднуємо білки з тестом. Можна це зробити за допомогою міксера, на мінімальній швидкості. ⠀
4. Готуємо деко, застелене пергаментом (але з нього складніше зняти бісквіт) або силіконовий килимок. ⠀ Змащуємо його трохи олією. І виливаємо тісто, розподіляючи по всій поверхні. Трохи отстукиваем. ⠀Тесту вистачає на деко розміром 30/40 см і ще частина залишається для того, щоб вирізати коло для верхнього покрытия.
5. Тісто може почекати своєї черги. ⠀ Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 10 хвилин. Остуджуємо і використовуємо. ⠀ Цей бісквіт можна приготувати заздалегідь. Після охолодження упакуйте його в харчову плівку, загорніть рулетом і покладіть в холодильник. Зберігається він може неделю.