Як зробити Японський десерт кавове желе з вершками на агар агарі простий рецепт. Кавове желе. Це дуже популярний японський десерт, який оцінять всі любителі кави. Приготувати його можна як порційно, розлив по невеликим стаканчики, так і порізавши на кубики після застигання. Подають зі збитими вершками або вершковим соусом.
Інгредієнти
– Кава – 800 мл
– Агар-агар – 2 пакетика (кількість звіряйте з інструкцією на упаковці)
– Цукор – 4 ст. л
Соус
– Вершки 35% – 1/2 склянки
– Згущене молоко – 1/4 склянки
Японський десерт кавове желе з вершками на агар агарі покроковий рецепт
1. У каструлю насипати агар-агар і цукор, наливаємо кави. Доводимо до кипіння на середньому вогні, і даємо покипіти пару хвилин, постійно помішуючи. Выключаем.
2. Наливаємо у форму (20×20 см), даємо трохи охолонути. Прибираємо в холодильник на 2 години. Змішуємо інгредієнти для соусу, прибираємо в холодильник.
3. Через 2 години, перевертаємо желе на дошку і нарізаємо невеликими кубиками. Поливаємо соусом желе. А ще, на мій погляд, до нього відмінно підійде бейлис.