Якщо у вас немає закваски, а смачного хліба хочеться, то на допомогу прийдуть дріжджові опари. Найпростіша і часто застосовувана це пулиш. Опара 100% гідратації. Вона не замінить вам закваску, але дасть свій унікальний аромат і структуру м’якушки. Як зробити Закваску опару пулиш для хліба рецепт простий.
Інгредієнти
100 г вода
0,1 г дріжджі пресовані(шматочок розміром з горошину чорного перцю) або щіпка сухих
100 г борошно вс або 1 сорт
Закваска опара пулиш для хліба покроковий рецепт
1. Вам знадобиться будь-яка прозора ємність, яку можна чимось накрити. Наприклад пластиковий контейнер.
2. Дріжджі розвести у воді. Додати до суміші борошно і перемішати до однородности.
3. Залишити при кімнатній температурі (20-26С) на 10-12 годин. Далі використовувати для хліба, здоби, слойки т.п.