Заливний абрикосовий пиріг зі сметанною заливкою

Як зробити приголомшливо Смачний заливний абрикосовий пиріг зі сметанною заливкою в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно-200 гр
Цукор-50 гр
Вершкове масло-130 гр
Жовток-1 шт
Крижана вода 3-4 ст. ложки

Начинка:
Сметана-200 гр
Цукор-100 гр
Борошно-1 ст. ложка

Абрикоси/персики 5-7 шт

Заливний абрикосовий пиріг зі сметанною заливкою покроковий рецепт

1. Борошно змішати з цукром, масло вершкове порізати на шматочки і додати до борошняної суміші, перетерти все руками, що б вийшла розсипчаста маса. 5-7 ст. ложок цієї суміші залишаємо, вона знадобиться нам. В решту суміш додаємо жовток і воду, замішуємо тесто.

2. Готове тісто залишаємо в холодильнику на 30 хвилин. Для начинки змішуємо яйця, цукор, борошно і сметану. Абрикоси нарізаємо на кусочки.

3. Тісто викладаємо у форму з бортиками d=20 див, на тісто викладаємо абрикоси, заливаємо нашої начинкою і посипаємо сухою сумішшю, яку залишали в начале.

4. Випікаємо пиріг при 180С хвилин 35-40, готовий пиріг можна їсти теплий з мороженкой.

Відео рецепт 👇