Заливний пиріг з журавлиною в духовці

Як смачно зробити Заливний пиріг з журавлиною в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Всі знають тарт-татен, перевернутий пиріг. Але пироги-перевертні печуть не тільки з яблуками. Ось, наприклад, чудовий зимовий пиріг-перевертиш з журавлиною. Підійде і свіжа, і журавлина заморожена.

Інгредієнти

Для начинки:
85 г вершкового масла
350 г журавлини
150 г цукру
2 ст. л. малинового джему
½ ч. л. ванільного екстракту

Для тіста:
150 г пшеничного борошна
30 г мигдальної муки
1 ч. л. розпушувача
¼ ч. л. солі
125 мл молока
½ ч. л. ванільного екстракту
½ ч. л. мигдального екстракту
85 г вершкового масла кімнатної температури
150 г цукру
3 яйця категорії ЗІ

Заливний пиріг з журавлиною в духовці покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 170С. Змастіть форму для запікання вершковим маслом, покладіть на дно кружок паперу для випічки. Розтопіть вершкове масло для начинки в сотейнику на середньому вогні. Додайте журавлину, цукор, джем і готуйте, поки ягоди не стануть м’якими, приблизно 5 хв. Перекладіть в друшляк, встановлений над мискою. Уварите стекший сироп на середньому вогні приблизно 5 минут.
2. Зніміть з нагріву, додайте ваніль. Викладіть ягоди в підготовлену форму, полийте сиропом і поставте в холодильник на 30 хвилин. Розділіть яйця на білки і жовтки. Змішайте борошно, мигдалеву борошно, сіль і розпушувач. Змішайте молоко, мигдаль і ванільний екстракти. Збийте міксером масло з цукром на середній швидкості, додайте по одному жовтки. Знизьте швидкість і по черзі, в три прийоми, додайте борошняну суміш, чергуючи з молоком.
3. Окремо збийте білки до м’яких піків, вмішайте 1/3 в тісто, потім вмішайте інші білки. Викладіть тісто на начинку і випікайте 35-40 хвилин або до тих пір, поки дерев’яна паличка, вставлена в центр тіста, не буде виходити з нього сухий. Остудіть у формі на решітці 10 хвилин, потім переверніть на блюдо і подавайте.