Як зробити Запечена гуска фарширована квашеною капустою в духовці рецепт простий. чудове святкове блюдо, яке точно займе на святковому столі найпочесніше місце і буде коронним!)
⠀
⠀
⠀
⠀
Інгредієнти
Гусак – 3-3,5 кг
Рукав для запікання
⠀
Маринад:
Сіль – 2 ст. л.
Часник – 1 головка
Суха гірчиця – 1 ст. л.
Вода – 1-2 ст. л.
⠀
Начинка:
Квашена капуста – 1 кг
Яблука кисло-солодкі – 2 шт
Ріпчаста цибуля – 1 шт
Масло вершкове – 50 гр
Запечена гуска фарширована квашеною капустою в духовці покроковий рецепт
1. Гусака промити, обсушити, обпалити. Для маринаду змішати сіль, часник через прес і суху гірчицю, влити 1-2 ст. л. води, перемішати, щоб вийшла кашка. Натерти добре повністю цією сумішшю гусака зовні і всередині. Загорнути у фольгу або харчову плівку, прибрати в холодильник на добу або на ночь.
2. Обов’язково вийняти гусака з холодильника за 2-3 години до приготування, щоб він прийняв кімнатну температуру. ⠀ Для начинки: У сковороді розігріти вершкове масло, покласти нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, квашену капусту і тушкувати 30 хвилин. ⠀ Яблука почистити, видалити серцевину, порізати на 4 частини, додати до приготовленої капусту, перемішати. ⠀
3. Начинити гусака капустою, не туго набивати, зашити птицю або заколоти зубочистками, покласти в рукав для запікання, щільно завять по краях рукав. Покласти на деко і поставити в нагріту духовку 180 градусів, режим конвекція на 3,5 години. ⠀ При бажанні, можна за 0,5 години до кінця приготування вийняти гусака, розрізати рукав, прибрати його повністю, і по краях гусака на деко покласти відварну картофель.
4. Для цього картоплю почистити, залити холодною водою, довести до кипіння, проварити 10 хвилин (до напівготовності), злити воду і потім покласти на деко до гусака. Можна пару раз в процесі запікання змастити картоплю і гусака соком, що утворився з противня.
Відео рецепт 👇