Запечена качка конфі з вишневим соусом

Як зробити Запечену качку конфі з вишневим соусом рецепт простий. Ми дуже любимо качку, вона завжди дуже смачна і пряна…з фруктовим або ягідним соусом😋 І чисто випадково, в магазині, мені попалися стегно і ніжки качки,я схопила, а поки їхала додому вже знала що будемо готувати🥰
Confit означає «повільний ловлення в жирі» Це дуже хороший спосіб зберігання м’яса, адже готове м’ясо в жиру може зберігатися тижнями в холодному місці. І якщо на перший погляд рецепт вам здасться замудренным, то за фактом це зовсім не так. Насправді, вона готується без вашої участі. Вам необхідно тільки замаринувати і все підготувати.

Інгредієнти

▪️1кг ніжок качок
▪️1кг стегна качок
▪️500гр качиного жиру
▪️сіль/перець
▪️7-9шт сухих ялівцевих ягід
▪️2-3 зірочки бадьяна
▪️4-5 часточок часнику
▪️розмарин

Вишневий соус:
▪️200гр замороженої вишні
▪️1ст.л цукру
▪️щіпка солі
▪️щіпка пластівців Чилі

Запечена качка конфі з вишневим соусом покроковий рецепт

1. Як і де роздобути качиний жир?! Витопити з шкіри. Качині ніжки і стегна розморозити. Додати сіль, перець, часник, розмарин. Ягоди ялівцю і зірочки бадьяна я подрібнила в ступці. Додаємо їх до качці і перемішати, щоб всі аромати з’єдналися між собою. Залишаємо качку в такому вигляді в холодильнику на ніч або на сутки.

2. Потім, після маринування качині частини промити під холодною водою, обсушити паперовим рушником і скласти в ємність для гасіння. Заливаємо все качиним жиром і ставимо на вогонь. Тушкуємо повільно 2-2,5 часа.

3. Готові ніжки перекласти у форму для запікання і запекти в духовці 15 хвилин при 170 С (або до золотистого кольору) Залишилася качку зберігаємо в жиру в холодильнику. Подавати можна з вашим улюбленим гарніром (у мене це пюре) і ягідним соусом.

4. Вишневий соус:
Вишню проварити, щоб вона пустила сік. Додати цукор, сіль і чилі. Я люблю коли ягоди цілі, тому не варю довго. Коли вишня поварилась 5-7 хвилин можна затягнути соус крохмалем, для густоти і тягучести.