Запечена качка з мандаринами і розмарином в духовці

Хто як, а ми дуже любимо на святковому столі цікаві перетину смакових спокус. Як зробити запечену качку з мандаринами і розмарином в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

🔹Качка середнього розміру
🔹3 мандарина
🔹6-7 столових ложок соєвого соусу
🔹1 столова ложка гірчиці
🔹3-4 зубчики часнику
🔹1 чайна ложка меленого імбиру
🔹1 столова ложка меду
🔹1 чайна ложка суміші з перцю
🔹2 столові ложки рафінованої олії
🔹сіль за смаком

Порада: якщо тушка качки заморожена, за 12-14 годин до приготування її слід вийняти з морозильної камери, перемістити в холодильник. Розморожувати продукти в мікрохвильовій печі або під водою не рекомендується.

Запечена качка з мандаринами і розмарином в духовці покроковий рецепт

1. Тушку добре промиваємо, обрізаємо верхівки крил. Для соусу ми змішуємо соєвий соус, рослинна олія, гірчицю, сік 3 мандаринів, спеції, сіль, натертий часник і мед. Ретельно змащуємо качку приготовленим маринадом (причому промащувати слід, як зовні, так і всередині ), накриваємо птицю плівкою і ставимо маринуватися в холодильник мінімум на 4:00.
2. Чим довше качине м’ясо буде маринуватися, тим соковитіше і смачніше буде сама страва. ⠀ Дістаємо качку за годину до приготування їжі з холодильника. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Поділяємо мандарини, з яких вичавлювали сік на часточки і поміщаємо всередину самої качиної тушки.
3. Качку поміщаємо в фольгу і вливаємо залишки маринаду, перекладаємо птицю у форму для запікання. Залишаємо качку на 1,5-2 години і за 40 хвилин до закінчення готування – змішуємо чайну ложку меду з жиром і змащуємо тушку, знімаємо фольгу. Стежимо, щоб скоринка не подгорела.