Домашні пельмені з фаршем

Домашні пельмені з фаршем простий рецепт.

Інгредієнти

Для тесту:
Борошно -500 гр
Яйце -1 шт
Сіль -1/2 ч л
Рослинна олія-1 ст л
Вода -150-170 гр

Для начинки:
Фарш свинина/яловичина -400 гр
Лук -1 шт
Сіль, перець
Часник -2 зубчики
Вода ~50 гр

Домашні пельмені з фаршем покроковий рецепт

1. У борошно додаємо яйце, воду, рослинне масло, сіль і добре вимішуємо. Воду краще додавати частинами і добре вимішувати тісто. Воно повинно бути тушкуємо, але еластичним. У мене на вивішування тіста руками йде близько 20 хвилин. Потім кладемо його в пакет і в холодильник на 1 годину. Після цього з ним буде легше работать.

2. Для начинки смажимо цибулю до золотистого кольору, коли він охолоне, додаємо до фаршу. Потім сіль, перець, воду, часник і перемешиваем.

3. Ліпимо пельмені як вам подобається. Я розкатала і вирізала форму стопкою. Потім защипуємо краю у формі півмісяця і з’єднуємо кінчики. Потім пельмені можна заморозити або відразу варити. У підсоленій воді в залежності від розміру 3 – 5 минут.

Відео рецепт 👇