Запечена картопля гармошка в духовці

Сьогодні пропоную Вам приготувати апетитний запечена картопля гармошкою в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Картопля середній
олія Оливкова (або соняшникове, вершкове)
Мелений чорний перець
Сіль

Запечена картопля гармошка в духовці покроковий рецепт

1. Для початку картоплю необхідно очистити і вимити. Картоплини краще брати маленькі або середнього розміру. Якщо картоплина маленька, то покладіть її в звичайну столову ложку. У мене картоплини середнього розміру, я візьму ложку побільше. Робимо зверху вниз глибокі паралельні надрізи на відстані приблизно 3 мм один від одного. Ложка не дасть розрізати картошину до кінця. Таким чином, робимо надрізи у кожного клубня.
2. Перекладаємо картоплини у форму для запікання або на деко. Добре змащуємо картоплю олією. У мене оливкова. Можна взяти і звичайну соняшникову або суміш олії та вершкового. Краще змастити бульби не тільки зверху, але і в прорізах. Зверху посипаємо сіллю. Приправляємо специями.

3. Я вирішила взяти просто мелений чорний перець. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 1 годину – 1 годину 15 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Картопелька повинна зарум’янитися, стати золотистого кольору і усередині бути м’якою. Подивіться, як апетитно вийшло. Перед подаванням картоплю можна посипати зеленню. Подавати краще за все з овочевим салатом. Приємного апетиту!