Запечена карамелизированная морква з часником і апельсином в духовці простий рецепт 🧄🍊
Інгредієнти
4 порції
900 г молодої моркви
50 г вершкового масла
30 г цукру (коричневого цукру, меду або кленового сиропу)
2 зубчики часнику
200 мл апельсинового соку (бажано свіжовичавленого)
сіль за смаком
листя петрушки 🌿
Запечена карамелизированная морква з часником і апельсином в духовці покроковий рецепт
1. Моркву очистити, підрізати хвостики. Молоду моркву залишити цілою або розрізати уздовж навпіл. Звичайну моркву нарізати скибочками товщиною 8 мм або брусочками довжиною 5 див ⠀
2. Часник нарізати тонкими пластинками. Покласти в просторий сотейник нарізане кубиками вершкове масло і часник. Прогріти на помірному вогні, щоб масло розтопилося і відчувся аромат чеснока.
3. Викласти моркву, приправити 1/год ч. л. солі. Готувати, перевертаючи час від часу, 6-8 хвилин – морква почне ставати м’якою. Додати апельсиновий сік і цукор (мед або кленовий сироп).
4. Готувати 15 хвилин, кілька разів полив морква апельсиновим соусом. Перекласти моркву на блюдо, уварити соус до консистенції меду. Полити моркву соусом, посипати дрібно нарізаною петрушкой.