Запечена риба Сібас з картоплею і болгарським перцем

Запечена риба Сібас з картоплею і болгарським перцем. Приголомшливо смачна риба! Я робила її вже кілька разів в духовці, це і описала в рецепті. Але можна приготувати і на грилі. Також замість сібаса можна використовувати дораду. З перцевої пастою виходить вельми пікантно. Якщо не дуже любите гостре, можете замінити на томатну. Але рецепт неодмінно беріть на озброєння, особливо влітку, коли з’являються смачні перці і картоплю, свіжий чебрець!

Інгредієнти

(На 2 порції)

🐟 Сібас – 1 шт.
Соєвий соус – 25 мл
Перцева або томатна паста – 1 ч. л.
Гірчиця – 1 ч. л.
Сік ¼ лимона
Картопля великий – 2 шт.
Перець болгарський червоний – 2 шт.
Оливкова олія – 1 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Чебрець сушений – 1 ч. л.
Кріп – 1 пучок (тільки стебла)

Запечена риба Сібас з картоплею і болгарським перцем покроковий рецепт

1. Рибу розморозити в холодильнику. Очистити від луски, видалити нутрощі, промити під водою і обсушити паперовим рушником. Зробити на рибі кілька хрестоподібних розрізів з двох сторін. Полити з обох сторін соєвим соусом.
2. В мисочці змішати перцеву пасту і гірчицю і обмазати цією сумішшю рибу, полити соком лимона і залишити маринуватися на ~15 хвилин. Картопля і перець помити, картоплю почистити і нарізати скибочками завтовшки 5 мм.
3. Перець очистити від насіння і нарізати по діагоналі кільцями товщиною 2 див. Покласти картоплю і перець в миску, додати масло, сіль, чебрець (тільки листя), перемішати і залишити хвилин на 5-10. Кріп помити, відрізати стебла. Включити духовку розігріватися до 200С, режим конвекція. Застелити деко папером для выпечки.
4. Покласти у центр дека стебла кропу, зверху викласти рибу, навколо – скибочки картоплі і кільця перцю. Запекти в розігрітій до 200С духовці протягом ~25 хвилин. ⠀ Готуйте цю рибу, і нехай вам теж буде дуже смачно! 😉