Запечене Курча тапака або тютюну в духовці

Як смачно зробити Запечене Курча тапака або тютюну в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Курча – 1 шт
Сіль, перець – 1-2 год л
Лимон – 1/2 год л
Часник – 1 головка
Червоний гострий перець – 1 год л
Коріандр – 1 год л
Гірчиця або пажитник – 1 год л
Рослинна олія – 50 гр
Олія для смаження

Запечене Курча тапака або тютюну в духовці покроковий рецепт

1. У курчати відрізаємо все зайве: висить шкіру, попку. Розрізаємо вздовж на грудинці і розкриваємо. Ламаємо по суглобам, накриваємо плівкою і добре відбиваємо. Посипаємо болем, перцем, поливаємо соком лимона і залишаємо маринуватися на годину (можна на ніч).

2. До свіжого часнику, додаємо спеції, масло, перемішуємо. Розігріваємо олію, викладаємо курчати (грудинкою вниз). Накриваємо тарілкою і встановлюємо каструлю з водою зверху, щоб добре притиснути тушку. Обсмажуємо 10 хвилин на вогні трохи вище среднего.

3. Перевертаємо, робимо все те ж саме. Змащуємо соусом і обсмажуємо з кожної сторони ще по 7-8 хвилин. (орієнтуйтеся по вазі курчати) Коли курча готовий, раджу подавати його з картоплею і, звичайно ж, це дуже смачно, обов’язково спробуйте приготувати!

Відео рецепт 👇