Запечене варення з інжиру в духовці

Як смачно зробити Запечене варення з інжиру в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

1 кг інжир
700 гр цукрового піску
250 мл води
кориця за смаком
0,5 лимон ( сік )
волоський горіх для подачі

Бажано вибирати інжир однакової форми і пружні 👌🏻❤️

Запечене варення з інжиру в духовці покроковий рецепт

1. Інжир добре помийте і зріжте верхівки. На деко засипте половину цукрового піску, зверху інжир і залишок цукру додайте на інжир. Потім покладіть палички кориці за смаком, можна і мелену корицю, залийте водою (холодною) і відправте в духовку, програма вгору – вниз, на 180С.

2. Коли сироп закипить, проваріть варення 10 хвилин і вимкніть духовку і залишайте в духовці до повного охолодження ( я залишила на ніч). Інжир переверніть і знову повторіть і доведіть його до кипіння, тобто вдруге, так само після кип’ятіння проварюємо 10 хвилин. Знову охолодіть варенье.

3. Повторіть процедуру з кип’ятінням ще один раз. За рахунку 3 рази по 10 хвилин. Потім виймаємо з духовки, у гарячому вигляді видавлюємо лимонний сік, щоб не зацукрувався наше варенье.

4. Якщо ви відправляєте в банки на зиму, тоді волоський горіх можете відправити до інжиру під час третьої варіння, або ж без волоського горіха. А якщо просто повинні подавати , то при подачі оформляєте, як ваша фантазія заграє. Готуйте і їжте на здоров’я!

Відео рецепт 👇