Запечені баклажани фаршировані фаршем в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
🍆5-6 баклажан середнього розміру
🔸рослинне масло для смаження
🧅2 середніх цибулини
🌿кілька стебел молодого селери або петрушки
🔻250-300 г фаршу (яловичина або баранина)
🌶1/2 гіркого перцю, або за смаком
🧄2 зубчики часнику
🌿1 пучок петрушки
🔻1 ч л солі
🔻0,5 год л чорного перцю
🔻1 год л орегано
🔻1 год л коріандру
‼️кількість солі і спецій на ваш смак, пробуйте!
🔹2 ст л томатної пасти
🔹200-250 мл чистої води
🔹0,5 год л солі
🍅 1 помідор, порізаний слайсами
Запечені баклажани фаршировані фаршем в духовці покроковий рецепт
1. баклажани Очищаємо, не чіпаючи плодоніжку і носик. Уздовж баклажана робимо надріз не доходячи до країв і дна сантиметр-півтора. З усіх боків обсмажимо на рослинному маслі. Зараз трохи присолим баклажани і дамо охолонути. Начинка. На сильному вогні обсмажимо дрібно нарізану цибулю, гілочки селери і фарш.
2. Посолимо, додамо чорний перець, орегано і коріандр. На заключному етапі додаємо гіркий перець, часник і петрушку. Смажимо на сильному вогні до зникнення рідини. Окремо томатну пасту розведемо чистої водой.
3. Викладаємо баклажани в форму для запікання і фаршируємо по зрізу, щедро трамбую фарш у кожен надріз. М’яса багато не буває, не скупіться 😉 Потім, поливаємо баклажани злегка підсоленим томатним соусом і накриваємо часточками помидора.
4. Запікаємо в духовці при 180′ 20-30 хвилин. Блюдо виходить соковите, насичене різними смаками! Одним словом, смакота! Приємного апетиту 😋
Відео рецепт 👇