Домашній малосольный лосось засолювання

Після того як пару раз нарвалася на прострочення, готую сама. Як зробити домашній малосольный лосось засолювання рецепт простий.

Інгредієнти

Лосось – 500 г
Сіль нейодированная велика або середнього помелу – 2 ст. л. (у мене в цей раз 50/50 з дрібної)
Цукор – 1 ч. л.

Домашній малосольный лосось засолювання покроковий рецепт

1. Рибу миємо, обсушуємо і краще відразу видалити кістки. ⠀ Змішуємо сіль і цукор. Якщо хочете спробувати тільки з дрібною сіллю, її потрібно менше за обсягом, і з нею риба просолюється швидше, а сіль залишається як би на поверхні. Тому великі шматки солять крупною солью.
2. Вона повільно розчиняється і проникає у весь шматок. ⠀ Рибу з усіх боків обсипаємо їх сумішшю солі і цукру, рівномірно розподіляємо руками. І прибираємо в контейнер з кришкою і ставимо в холодильник на добу. ⠀ Якщо утворюється рідина, її треба зливати. Я роблю невеликими шматками і рідина не виділяється. ⠀

3. Дістаємо, рибу, зчищають залишки солі, якщо є, нарізаємо і знімаємо пробу. 😋 Готову рибу можна змастити рослинним маслом і зберігати в закритому контейнері або в харчовій плівці. Один з цих шматків я потім заморозила, размораживала в холодильнике.