Запечені баклажани, кабачки і помідори в духовці під сиром

Як зробити Овочі запечені баклажани, кабачки і помідори в духовці під сиром рецепт простий. Я не знаю чи можна це блюдо назвати рататуй. Адже в класичному варіанті немає ні сиру, ні яйця, ні сметани. Так що назву “Овочі запечені”. Хоча, не важливо, як це називається. Головне що дуже смачно!

Інгредієнти

дивіться нижче

Запечені баклажани, кабачки і помідори в духовці під сиром покроковий рецепт

1. Беремо один баклажан, кабачок, пару помиродок, солодкий перець, цибулю. Баклажани ріжемо тонкими кільцями і замочуємо в дуже солоній воді хвилин на 20. В цей час всі овочі нарізаємо тонкими кільцями. Твердий сир нарізаємо тонкими пластинами.
2. В окремій чашці змішуємо яйце, столову ложку сметани, натертий зубчик часнику, перець, сіль і італійські трави. Форму збризкуємо рослинним маслом і викладаємо овочі чергуючи кабачок, баклажан, томат, цибуля, перець і тонкі шматочки твердого сыра.
3. Потім злегка солимо овочі і поливаємо заливкою. Запікаємо в духовці 35-40 хвилин (залежить від товщини овочів) при 190 гр градусах.