Дуже апетитне, яскраве і смачне блюдо. Добре підійде як для рядового вечері, так і для святкового столу. Дуже незвичайне блюдо, з яскравим інтенсивним смаком, яке нікого не залишить байдужим. Смак буде найбільш яскравим якщо страву подавати теплим, хоч і в холодному вигляді вона вас обов’язково порадує. ⠀Як смачно зробити Запечені солодкі перці під сирним соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Крім солодкого перцю можна використовувати помідори черрі, бланшовані броколі, брюссельську капусту.
Інгредієнти
Солодкий болгарський перець — 2 шт;
Смачне вершкове масло — 20 г;
Борошно пшеничне — 1,5 ст. л.;
Молоко жирне — 300 мл;
Сирний сир типу «Альмета» — 100 г;
Сир «сулугуні» — 100 г;
Сир «горгондзола» (можна замінити на інший сир з блакитною цвіллю, з гострим смаком) — 100 г;
Сир страчителла — 80 г;
Свіжий базилік — жменя листя;
Мускатний горіх — щіпка;
Чорний перець — щіпка;
Сіль — за смаком;
Сіль ароматна з травами — для сервірування;
Оливкова олія «Екстра вірджин» за бажанням — 2 ст. л.
Запечені солодкі перці під сирним соусом покроковий рецепт
1. Розігріти духовку до 220°С. Солодкі перці промити, висушити, викласти на деко, скропити оливковою олією і запікати 15 хвилин. ⠀ Вийняти з духовки, накрити харчовою плівкою або фольгою, дати постояти 15 хвилин. Перці очистити від шкірки, видалити насіння і плодоніжку, нарізати довільними шматочками. ⠀
2. Броколі розділити за допомогою ножа на суцвіття однакового розміру, у брюссельської капусти підрівняти кочережки, видалити крайні, некрасиві листочки. ⠀ В сотейник наливаємо близько літра води, доводимо до кипіння, додаємо столову ложку солі і як тільки вода знову закипить закидаємо спочатку суцвіття броколі на дві хвилини (вказую час, при якому овочі доходять до стану альденте), відразу виймаю з води за допомогою шумовки.
3. Далі закидаю в киплячу воду брюссельську капусту, рівно через п’ять хвилин виймаю. ⠀ Існує спосіб, коли готові бланшовані овочі викладають в холодну воду з льодом, щоб овочі не втрачали яскравий колір. Але я цього не роблю, так як колір зберігається і без цього (на відео видно), плюс сіль не змивається і овочі не остигають. ⠀
4. Готуємо сирний бешамель: Сир сулугуні нарізати кубиком. Вершкове масло розтопити в сотейнику. Всипати борошно і постійно помішуючи, обсмажувати, поки не з’явиться горіховий колір і аромат, буквально 2 хвилини. ⠀ Помішуючи, тонкою цівкою ввести молоко (молоко може бути і з холодильника, просто воно буде довше нагріватися) ⠀
5. На середньому вогні уварити соус до консистенції сметани, постійно помішуючи, потрібно виключити високих температур і підгорання соусу. ⠀ Додати перець, мускатний горіх (краще використовувати свіжонатертий), кубики сулугуні, сир горгонзола і сирний сыр.
6. Помішуючи, повністю розчинити весь сир. ⠀ Соус повинен вийти густим, однорідним і гладким. При необхідності досолити, накрити кришкою. Майте на увазі, при охолодженні бешамель стає більш густим. Сирний бешамель готовий! ⠀
7. Сервіруємо: Викладаємо в глибоку тарілку овочі, зверху покриваємо товстим шаром теплого, сирного соусу, потім викладаємо сир страчителла. Посипаємо ароматною сіллю і рубаним базиліком. ⠀ Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту! 👨🏻🍳