Як зробити Запечений лосось з картоплею і броколі в сметанному соусі в духовці рецепт простий. Приголомшливо смачне святкове блюдо! Обидва моїх дитини їли з апетитом, при тому що один не фанат риби, а другий – не любитель брокколі.⠀Соус цікавий, з кислинкою, овочі в тему. Мені дуже подобається ця страва! За основу взяла рецепт з книги «З Новим роком!», тільки трохи змінила під себе. Дуже рекомендую! Зберігайте, готуйте, і нехай вам теж буде дуже смачно!😉
Новий рік – це чарівний поїзд, який несе нас назустріч чудесам і нових радощів. Але маршрут у нього незвичайний – він подорожує крізь час. ⠀ Ось ми приїхали на станцію «Дитинство»: ніби наяву бачимо пухнасту ялинку до стелі, яку нещодавно дідусь приніс з морозу, слышым стукіт ножів і веселий сміх з кухні – мама з бабусею готують новорічний вечеря, а по телевізору якийсь дядько миється в душі прямо в пальто і шапці.
Ось мама з татом пошепки розповідають про Діда Мороза, киваючи на заметіль за вікном, а на ранок ми знаходимо під розлогими гілками хвої заповітний подарунок… ⠀ А от станція «Юність»: ми серед веселій компанії друзів з реготом і вигуками відкриваємо шампанське, тут же розпивають і вистрибом скачемо навколо новорічного столу під «Дискотеку Аварію»… ⠀ Ось ще одна станція, і ми намагаємося не сильно шуміти – в сусідній кімнаті солодко сопе крихітний і найулюбленіший на світлі гномик. ⠀
А ось ми разом з підросли карапузами прикрашаємо свою пухнасту ялинку, співали новорічні пісні і змовницьки шепчем про Діда Мороза, киваючи на заметіль за вікном… ⠀ Кожен рік чарівний поїзд везе нас спочатку знайомим маршрутом, і ми знову переживаємо найчудовіші моменти, від яких солодко щемить серце. А потім вирушаємо далі з рідними та коханими – попереду нові станції, чудеса і магія, любов і дзвінкий сміх, виконання бажань і щастя! І все це, звичайно, під дзвін келихів з ігристим, аромат абхазьких мандаринів, лісової ялинки і такий смачний домашній олів’є.
Новий рік – це чарівний поїзд, який несе нас назустріч чудесам і нових радощів. Але маршрут у нього незвичайний – він подорожує крізь час. ⠀ Ось ми приїхали на станцію «Дитинство»: ніби наяву бачимо пухнасту ялинку до стелі, яку нещодавно дідусь приніс з морозу, слышым стукіт ножів і веселий сміх з кухні – мама з бабусею готують новорічний вечеря, а по телевізору якийсь дядько миється в душі прямо в пальто і шапці.
Ось мама з татом пошепки розповідають про Діда Мороза, киваючи на заметіль за вікном, а на ранок ми знаходимо під розлогими гілками хвої заповітний подарунок… ⠀ А от станція «Юність»: ми серед веселій компанії друзів з реготом і вигуками відкриваємо шампанське, тут же розпивають і вистрибом скачемо навколо новорічного столу під «Дискотеку Аварію»… ⠀ Ось ще одна станція, і ми намагаємося не сильно шуміти – в сусідній кімнаті солодко сопе крихітний і найулюбленіший на світлі гномик. ⠀
А ось ми разом з підросли карапузами прикрашаємо свою пухнасту ялинку, співали новорічні пісні і змовницьки шепчем про Діда Мороза, киваючи на заметіль за вікном… ⠀ Кожен рік чарівний поїзд везе нас спочатку знайомим маршрутом, і ми знову переживаємо найчудовіші моменти, від яких солодко щемить серце. А потім вирушаємо далі з рідними та коханими – попереду нові станції, чудеса і магія, любов і дзвінкий сміх, виконання бажань і щастя! І все це, звичайно, під дзвін келихів з ігристим, аромат абхазьких мандаринів, лісової ялинки і такий смачний домашній олів’є.
Інгредієнти
Філе форелі або сьомги – 500 г
Картопля – 300 г
Брокколі – 200 г
Сметана 25% – 300 г
Вода – 150 мл
Гірчиця зерненая – 25 р
Свіжовичавлений сік лимона – 2 ст. л.
Сіль
Мелений чорний перець
Тертий сир для подачі
Запечений лосось з картоплею і броколі в сметанному соусі покроковий рецепт
1. Відокремити філе лосося від шкіри, видалити кістки, вимити, обсушити паперовим рушником. Нарізати шматочками шириною ~5 см, посолити, поперчити і обсмажити на сковороді з антипригарним покриттям без олії по 2 хвилини з кожного боку до злегка золотистого кольору. Перекласти на тарілку. Картопля вимити, почистити, нарізати кубиками розміром ~2,5х2,5 см і відварити до полуготовности.
2. Якщо брокколі заморожена, розморозити, помити, розділити на дрібні суцвіття. У невеликому ковші змішати воду, сметану, гірчицю і сік лимона. Перемішати і довести до кипіння на середньому вогні. Посолити, поперчити, тушкувати ще пару хвилин і зняти з плити. Розігріти духовку до 180С. Злегка змастити маслом форму для запекания.
3. На дно викласти картоплю і брокколі, зверху – рибу, залити сметанним соусом і запікати 20-25 хвилин. При подачі посипати тертим сиром. Можна взяти 75 мл води і 75 мл сухого білого вина. Броколі можна попередньо опустити на хвилину в кипяток.