Запіканка з картоплею, рибою, шпинатом і сиром на вершках в духовці простий рецепт. Картопля не обов’язково нарізати на такий тертці. Можна і руками нарізати на тонкі кружечки, а можна і кубиком. Підійде будь-яка риба. Особливо смачно з сьомгою.
Інгредієнти
Картопля середній розмір 2 шт
Минтай філе (у мене був у пластинах) 2 шт
Шпинат 80-100 гр
Сирний сир 3 ст. л
Вершки 20% 150 мл
Моцарелла для піци 100 гр
Сіль за смаком
Запіканка з картоплею, рибою, шпинатом і сиром на вершках в духовці покроковий рецепт
1. Нарізаємо картоплю, філе минтая розбираємо на невеликі шматочки. Форму для запікання трохи змастити маслом, викладаємо картоплю, солимо, зверху рибу, трохи солим.
2. На добре розігрітій сковороді з маслом, на середньому вогні (у мене 6 з 9) припускаємо шпинат до м’якості. Додаємо сирний сир і вливаємо вершки. Все добре перемішуємо, соус починає густіти, знімаємо з огня.
3. Готовим соусом заливаємо картоплю з рибою, рівномірно розподіляємо і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 40 хвилин при t 190.
4. За 5 хвилин до кінця додаємо натертий сир. Можна і без нього. Даємо постояти хвилин 10-15 і подаємо і наслаждаемся.